Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 6 de maig del 2016

AMIANT: Tenim dret a saber

Diari Última Hora
Circular 33/2016

L'IBISEC ens ha remès un informe "de l'estat de les actuacions de retirada de cobertes i porxades de fibrociment amb fibres d'amiant als centres educatius." Recordam que el juliol i octubre de 2015 havíem demanat aquesta informació actualitzada.

D'aquest document podem destacar el següent:

1) La Conselleria continua sense explicar què se n'ha fet de l'informe de l'Ajuntament de Palma, lliurat per FAPA a la Conselleria el juliol de 2014 segons el qual a Palma hi ha 36 centres de Primària amb amiant. La llista diu que a Palma s'ha actuat a 5 CEIP i que aquest estiu està previst actuar al CEIP Es Pont, mentre que el CEIP Miquel Porcel apareix a la llista de "Projectes en redacció i pendents". En total serien 7 intervencions i en quedarien 29 per arribar als 36.

2) Finalment reconeixen el CEPA So'n Canals de Palma com a centre a intervenir, després que ho vam denunciar el passat 28 de setembre.

Des d'UOB continuam reclamant:
  • saber què ha passat amb els 36 CEIP de l'informe de l'Ajuntament de Palma.
  • que l'IBISEC informi dels riscos que comporta la presència d'amiant als centres educatius, en compliment de l'article 18.1 la Llei 31/1995 de prevenció de Riscos laborals, sobre informació als treballadors.
  • saber amb quins criteris l'IBISEC decideix actuar o no en cas de presència d'elements amb fibrocement, si és que es fa aquesta discriminació.

Notícia Última Hora: