Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 15 de setembre del 2020

UOB exigeix transparència a Educació amb els casos COVID-19



COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, condemna la decisió de la Conselleria d'Educació de no informar de tots els casos positius de Covid-19 que es detectin als centres educatius, i li exigeix que mantingui informada la comunitat educativa. La transparència de les dades oficials és imprescindible per evitar rumors, inseguretat i alarmes innecessàries.

L'opacitat és una mala praxis habitual d'Educació, com ja s'ha demostrat en cursos passats amb les ràtios d'aula. En aquest sentit, hem reclamat a Planificació que ens informi de les ràtios resultants de l'escenari B, i dels grups on s'ha aconseguit el metre i mig de distància de seguretat, que s'ha de mantenir "en tot moment" segons la Resolució de 3 de setembre.

En exercici del dret a la informació, UOB ha obert una bústia d'incidències Covid-19 a la seva web, on els docents poden comunicar queixes i irregularitats sobre ràtios d'aula, salut, drets laborals i altres. Els casos es van actualitzant i es poden consultar a la mateixa pàgina.

Palma, 15 de setembre de 2019