Antoni Baos ens ha qualificat de "corporativistes" però no ha explicat els motius que el duen a fer aquesta afirmació. Estaria bé que argumentàs perquè, segons ell, Unió Obrera Balear Ensenyament és "corporativista".
Nosaltres preguntam, ¿és "corporativista" reconèixer públicament que l'AD és un dels actors principals en l'actual escenari educatiu i un òrgan sobirà en la presa de decisions a l'hora de negociar amb la Conselleria?
¿És "corporativista" comprometre's públicament a traslladar les demandes de l'AD a les meses sectorials ja que l'Assemblea des del moment que no té una personalitat jurídica pròpia no hi pot accedir directament?
¿És "corporativista" convidar els representants que l'AD elegeixi (portaveus, membres del CV, de les comissions, etc.) a acompanyar-nos a les meses i a les taules de negociació?
¿ És "corporativista" donar paraula que no signarem cap acord amb l'administració si prèviament no ha estat referendat per l'AD?
I, ¿ és "corporativista" comprometre's al fet que mentre la consellera Núria Riera no convoqui els comitès de vaga de l'AD i dels sindicats STEI i CCOO, demanarem una votació de l'assemblea per decidir si hem d'anar o no, a les meses sectorials on es tractin punts que estan integrats en la Taula reivindicativa de la vaga indefinida actualment vigent?
Amb el diccionari IEC a la mà, CORPORATIVISME, vol dir: "Doctrina i sistema socioecònomics basats en la constitució jerarquitzada d'associacions professionals (patronals i obreres) per a controlar els problemes econòmics i laborals".
On és el "corporativisme" i la "constitució jerarquitzada"? Que els docents organitzats des de la base i d'una manera horitzontal en assemblees preguin decisions, segons la nostra opinió, és tot el contrari del corporativisme.
http://dbalears.cat/…/baos-dolent-uob-alternativa-son-corpo…