Retem comptes

Cerca en aquest blog

diumenge, 16 de novembre del 2014

La irrupció de l'Assemblea de Docents sacseja el model sindical imperant els últims 35 anys (article publicat a dBalears.cat)

La irrupció de l'Assemblea de Docents sacseja el model sindical imperant els últims 35 anys

Jaume Sastre | 17 novembre 2014

Les eleccions sindicals 2014 dins l'àmbit de l'ensenyament ja són aquí. Enguany, com a mínim, hi haurà debat i contraposició d'idees i de projectes. Després de tres cursos marcats per les agressions contra la dignitat professional dels docents i la campanya sistemàtica de destrucció engegada per José Ramón Bauzá i el PP contra l'escola de qualitat, moderna, arrelada al país, en català i oberta al món, la pluralitat també es traslladarà a les urnes dia 4 de desembre.

La irrupció de l'Assemblea de Docents (AD) el juny de 2013 s'ha convertit en un gran terratrèmol que ha sacsejat el model sindical que ha dominat els últims 35 anys. L'AD ha estat, és i ha de continuar essent un dels actors principals dins el nou escenari educatiu. L'èxit indiscutible de l'AD és una demostració que són possibles nous mecanismes d'organització dels treballadors basats en la participació directa, la democràcia participativa i la democràcia deliberativa.

Continua a dbalears.cat