Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 24 de novembre del 2014

Sastre (UOB): "Les retallades, la LOMQE i el català, han fet un còctel explosiu"


Entrevista a dbalears.cat

Sastre (UOB): "Les retallades, la LOMQE i el català, han fet un còctel explosiu"

Cristina Polls | 24 novembre 2014

Jaume Sastre, cap de llista d'Unió Obrera Balear (UOB)- Consell Sectorial d'Ensenyamenta les eleccions de la Junta de Personal Docent no Universitari (JPDnU).

Lloc i data de naixement: Sant Joan, 1959

Especialitat: Llengua i Literatura Catalana (1983)

Centre on té la plaça: IES Llucmajor

Anys de docència: Més de 28 anys

Anys de sindicalista: Tinc 55 anys i no tinc experiència sindical directa

Representants del sindicat a la JPDnU: 0

Per què es presenta com a cap de llista?
El Consell Sectorial d'Ensenyament d'UOB es va crear el maig de 2013. El primer comunicat és de dia 23 i va ésser una crida a la insubmissió lingüística i a rebutjar l'aprovació del TIL (com defensava aleshores ADESMA) a través de l'article 20. El segon, de dia 16 de juny, va ésser una crida a la vaga indefinida i un convit a crear una caixa de resistència estalviant la paga de juny. Arran de la vaga de fam de final del curs passat (maig - juny 2014), els meus companys d'UOB em van animar a fer aquesta passa i encapçalar la llista.

D'on prové la seva vocació sindical?
Tenc un amic que em diu que a la meva edat hauria de pensar en la jubilació i no ficar-me en més endiumenjats. Ho diré net i pelat: el responsable que em presenti a les eleccions són José Ramón Bauzá i el PP. Després de 28 anys de fer escola em revolta que ens vulguin fer tornar al franquisme, amb la LOMQE, per exemple; i que es vulguin carregar la feina que han fet milers de mestres durant aquests anys per una escola integradora en català i arrelada al país. Després de tres cursos de reiterades agressions per part de Bauzá contra el col·lectiu docent, davant unes eleccions sindicals alguna cosa havíem de fer.

Els sindicalistes no gaudeixen de gaire bona fama.
No són els únics. El descrèdit també afecta els polítics, la monarquia, els banquers, els jutges... Això, que ara en diuen, “la casta”. (...)

Continua a dbalears.cat