Retem comptes

Cerca en aquest blog

dissabte, 7 de febrer del 2015

UOB Ensenyament denuncia que la Conselleria espolia els docents de baixa


UOB Ensenyament denuncia que la Conselleria d'Educació aplica de forma abusiva el reial decret d'estabilitat pressupostària, que des d'octubre de 2012 imposa descomptes a la nòmina dels treballadors amb baixa mèdica. A les baixes inferiors a una setmana, com és el cas habitual del grip i altres malalties infecto-contagioses, la Conselleria d'Educació també descompta dissabtes i diumenges si el treballador té la mala sort de començar o acabar la baixa en cap de setmana.

UOB Ensenyament s'oposa radicalment als descomptes del reial decret, que en els casos de baixes de llarga durada poden arribar a suposar la pèrdua de més de la meitat d'una mensualitat, però mentre aquest sigui vigent, exigeix a la Conselleria que no descompti els caps de setmana quan la baixa es produeixi els dies anteriors o els posteriors.

UOB Ensenyament també reclama que les afonies, malalties infecto-contagioses o la depressió siguin qualificades com a contingències professionals i quedin fora dels descomptes. Ara mateix els docents ens veim forçats a anar a treballar malalts, a fi de no perdre més doblers dels que ja ens han retallat, amb el consegüent perill de convertir-nos en un focus de contagi o que empitjori la nostra salut. Consideram intolerable que l'Administració jugui amb la salut de docents, alumnes i famílies amb afany recaptatori, cosa que és fa especialment evident en èpoques de grip.

Palma, 7 de febrer de 2015