Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 21 d’abril del 2015

UOB denuncia la Conselleria d'Educació a Inspecció de Treball


COMUNICAT DE PREMSA

Palma, a 21 d'abril de 2015

Avui dematí els representants del Consell Sectorial d'Ensenyament d'Unió Obrera Balear han abandonat la Mesa Sectorial d'Educació i han presentat una denúncia a Inspecció de Treball per incompliment del Real Decreto Ley 17/1977 de 4 de març, de las Relaciones del Trabajo, que al seu article 5 estableix que «Correspon al comitè de vaga participar a quantes actuacions sindicals, administratives o judicials es realitzin per a la solució del conflicte».

Tot i que el director general havia anunciat que convocaria els comitès de vaga per negociar globalment la taula reivindicativa, tal com consta a les actes de les Meses Sectorials de 9 de febrer i 2 de març, ens trobam que a dia d'avui ha convocat cinc meses sectorials i dues meses tècniques, i en canvi ha cridat els comitès de vaga una sola vegada, el 2 de març de 2015, per tractar la contractació d'interins. Cal recordar, per altra banda, que a tres d'aquestes meses hi havia punts de l'ordre del dia que afectaven directament la taula reivindicativa, tal com UOB va denunciar en el seu moment.

És inadmissible que mentre el conflicte educatiu continua obert, i la taula reivindicativa de la vaga indefinida continua vigent, amb punts cabdals com les retallades en matèria laboral, el TIL i la LOMCE, avui el Director General ignori un cop més els comitès de vaga i convoqui els sindicats per tractar les convocatòries de borses d'interins i comissions de serveis. Si el que es pretén és aparentar una falsa situació de normalitat, Unió Obrera Balear no es prestarà a aquest joc. Pel que fa a les borses d'interins, per altra banda, no podem deixar de recordar que el director general no ha admès cap de les aportacions de l'Assemblea de Docents per millorar el procés i que persisteix en la irresponsabilitat de no resoldre el conflicte dels desplaçats del Pacte d'Estabilitat.

Els representants d'UOB Ensenyament hem abandonat la Mesa Sectorial un cop hem fet constar en acta aquestes consideracions amb la lectura d'unes Prèvies, i ens hem dirigit a presentar la denúncia corresponent a la Direcció Territorial d'Inspecció de Treball (s'adjunten ambdós documents).

Atentament,

UOB Ensenyament

Per veure les Prèvies, clicau AQUÍ

Per veure la denúncia, clicau AQUÍ