Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 4 de maig del 2015

El comitè de vaga de l' Assemblea de Docents crida al boicot dels qüestionaris IAQSE

Comunicat del comitè de vaga:

Estimats companys i companyes,

Comencem amb el boicot a les proves LOMCE a primària: No contesteu els qüestionaris IAQSE per mestres

Tot i que ara mateix encara treballam en el disseny d'una proposta de campanya i d'accions, hi ha un assumpte en el qual ja hem d'actuar.

En els centres de primària s'ha començat a repartir entre tots els mestres un qüestionari amb preguntes sobre el centre i sobre la pròpia feina. Les respostes a aquest qüestionari formaran part del treball d'avaluació de la vostra escola dins el context de les proves LOMCE a 3r de primària.

Com que el qüestionari és anònim i confidencial – a les instruccions es diu que «Les respostes es tractaran de manera estrictament confidencial i anònima- si no el responem, ningú no sabrà qui l'ha contesta i qui no l'ha contestat. No vos preocupau per l'usuari i la clau que vos proporcionen, aquesta és aleatòria i no va lligada al vostre nom, per tant no s'ha d'entendre com una eina de control.

De fet, contestar les preguntes del qüestionari implica una pèrdua de l'anonimat, perquè amb les dades que aportau sobre els anys de docència en general i en el vostre centre actual, sobre les àrees que impartiu i sobre la seva freqüència... és fàcil saber qui hi ha al darrere d'una enquesta.

D'altra banda, si algú sap cert que no haveu contestat el qüestionari és que ha fet trampa. Això vol dir que en algun moment algú ha repartit usuaris controlant qui és qui rompent aquest principi d'anonimat que el mateix qüestionari promet. Algú s'atrevirà a dir-vos-ho? Només algú que actua com amb mala fe.

Les proves LOMCE de 3r de primària són una barbaritat pedagògica i humana que patiran infants de 8 anys. És el nostre deure com a mestres evitar aquestes injustícies i no col·laborar amb elles. No contestant la nostra part del qüestionari restam credibilitat al conjunt de la prova amb antelació a la seva realització. A més, ens mantenim amb la nostra dignitat quan evitam participar d'un acte injust i premeditat.

Actua i ajuda'ns a fer circular aquesta informació entre els claustres de les nostres escoles. Junts som molt forts.

Comitè de Vaga