Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 20 de maig del 2015

UOB Ensenyament no assistirà a la Mesa Sectorial il·legal convocada per la Conselleria

COMUNICAT DE PREMSA

UOB Ensenyament informa que avui dematí no assistirà a la Mesa Sectorial d'educació convocada pel director general, Antoni Vera, per tractar la carrera professional docent.

Un cop més, i ja en van quatre, el sr. Vera crida els sindicats a negociar una mesura que forma part de la taula reivindicativa de la vaga indefinida, incomplint així el Real Decreto Ley 17/1977 de 4 de març, de las Relaciones del Trabajo, que al seu article 5 estableix que «Correspon al comitè de vaga participar a quantes actuacions sindicals, administratives o judicials es realitzin per a la solució del conflicte». UOB Ensenyament així ho ha advertit cada vegada, i recordam que el passat 21 d'abril, davant la infracció reiterada de la llei per part de la Conselleria, vam interposar la denúncia corresponent davant Inspecció de Treball.

D'altra banda, consideram un escarni per part de la Conselleria d'Educació que, a quatre dies de les eleccions, es convoqui els sindicats per discutir un esborrany que vam rebre abans d'ahir. La proposta de la Conselleria, que implica la substitució dels sexennis per una carrera professional sotmesa a avaluació, no es pot despatxar de forma precipitada ni molt menys en plena campanya electoral. Els docents han de poder analitzar-la amb deteniment i decidir una postura en assemblea, i correspon als comitès de vaga negociar-la amb l'Administració en primera instància. Dit això, consideram que el redactat de la Conselleria no compleix ni prop fer-hi les reivindicacions de la vaga, atès que suposa renunciar a dos anys de sexennis que ens ha robat l'Administració del PP, margina el professorat interí i no té en compte altres complements suprimits.

Des d'UOB Ensenyament entenem la convocatòria d'aquesta Mesa com un intent desesperat de la Conselleria per transmetre una imatge de negociació i desmobilitzar els docents, després d'haver-los menyspreat, amenaçat i perseguit durant tota la legislatura. Però si José Ramón Bauzá pensa que ens vendrem per un plat de cacauets, va ben errat de comptes. Aquests dos anys de lluita permanent i incansable no han estat només per les retallades salarials, sinó també, i sobre tot, per reclamar un ensenyament de qualitat i en català i per una qüestió de dignitat professional.

Aprofitam per felicitar els companys per l'èxit de la vaga d'ahir, 19 de maig, que va paralitzar els centres i va impedir l'aberració de les proves LOMCE de 3r de primària. Ha estat la millor manera de comunicar al Govern actual, i al que pugui sortir de les properes eleccions, que els docents no defallirem mai en la defensa dels nostres principis.

Palma, 20 de maig de 2015