Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 25 de juny del 2015

Per què cal continuar votant NO als horaris LOMCE per al curs 15-16


Circular 10/2015

Davant la possibilitat que el nou Govern imposi una LOMCE versió “light”, que suposadament hauria de “minimitzar-ne els efectes negatius”, des d'UOB Ensenyament feim una crida a continuar votant NO als claustres, com a mínim pels motius següents:

- Perquè hem de continuar pressionant els partits perquè ajornin la LOMCE i no l'apliquin el proper curs, tal com es van comprometre abans de les eleccions.

- Perquè encara que ens diguin de paraula que no comprovaran si s'apliquen a l'aula els currículums LOMCE estatals, també hauran de consentir que els apliqui qui vulgui. És a dir que hi haurà la possibilitat d'aplicar uns currículums als quals s'hi oposen 12 comunitats autònomes i denunciats per mercantilistes, sexistes, hostils amb la llengua i cultura catalanes, contraris a l'esperit crític, etc.

- Perquè si claudicam, donarem ales a la pèrdua de matèries com Plàstica, Música i Tecnologia als centres on s'ha votat SÍ, amb el consegüent perill de supressió de places docents i el perjudici que suposa per a la formació integral dels alumnes.

- Perquè el curs que ve desapareixerien optatives d'ESO com:

1r d'ESO: Segona llengua estrangera.

3r d'ESO: Cant coral, Conservació i recuperació del patrimoni cultural, Cultura clàssica, Expressió corporal, Imatge i expressió, Papers socials de dones i homes, Taller d’astronomia, Taller de ciències experimentals i Transició a la vida adulta i activa.

1r i 3r ESO: Processos de comunicació, Taller de matemàtiques i Taller de teatre.

- Perquè si no aturam els peus a la LOMCE, el curs 16-17 també desapareixeran Educació per a la ciutadania (2n ESO), Educació ètico-cívica (4t ESO) i les optatives de Taller d’artesania i Taller de música (2n ESO).

- Perquè a 1r de Batxillerat desapareix la matèria de Ciències per al món contemporani i optatives com Història i cultura de les Illes Balears i Literatura Catalana.

- Perquè consolida les ràtios abusives: 25 alumnes per aula a Primària i 30 a ESO, ampliables en un 10% (LOE article 87.2, mantingut a la LOMCE), i fins a un 20% mentre es mantingui el decret llei de retallades 5/2012.

- Perquè introdueix la religió com a matèria avaluable.

- Perquè si l'Administració ha creat un problema amb improvisacions i presses, l'ha de resoldre però no a costa de fer-nos còmplices d'unes mesures perjudicials per a la comunitat educativa.

- Perquè encara que no s'hagin aprovat els horaris es pot procedir igualment a la matriculació d'alumnes i concretar més endavant aspectes com les optatives.

- Perquè ajornar uns dies la negociació de quotes, les adjudicacions de places docents i l'elaboració d'horaris no és cap problema.

- Perquè si ara claudicàssim perdríem força de negociació davant l'Administració, quan tenim pendent una taula reivindicativa per la qual hem fet més de 20 dies de vaga.

- Perquè si ja vam saber resistir els cants de sirena de l'article 20 del TIL, que també havia de servir per “minimitzar-ne els efectes negatius”, i vam guanyar aquella batalla, aquesta també la podem guanyar.

- Per dignitat, responsabilitat i coherència, i perquè com molt bé diu la saviesa popular: de les herbes molles se'n torquen el cul!


LOMCE?
NO AMB EL NOSTRE VOT!


Palma, a 25 de juny de 2015