Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 17 de juny del 2015

UOB insta el nou Govern a no descartar el Decret llei per ajornar la LOMCE


Circular 9/2015

Des d'Unió Obrera Balear demanam als partits del futur Govern autonòmic que pensin en els perjudicis que la LOMCE causaria a les famílies, als docents i a la qualitat educativa, i que aturin el desplegament dels currículums de Secundària tal com es van comprometre abans de les eleccions.

Recordam que el Govern autonòmic pot derogar els decrets dels currículums LOMCE a través d'un Decret Llei, que estaria justificat per motius més que suficients: l'informe del Consell Escolar que en demana l'ajornament, els defectes de forma assenyalats pel Consell Consultiu, l'incompliment de la seva discussió en Mesa Sectorial, etc.

Cal desmentir la teoria segons la qual un Decret llei seria automàticament anul·lat per Madrid. Si el Govern espanyol el volgués derogar, s'hauria de convocar un Consell de Ministres per elevar un recurs al Tribunal Constitucional, i aquest també s'hauria de reunir per decidir-ne la suspensió cautelar. S'hauria de veure si el Constitucional, conegut per la seva lentitud i ineficiència i que en lleis polèmiques ha arribat a acumular retards de fins a tretze anys (1), estaria disposat a actuar en ple estiu i per la via ràpida contra un Decret llei educatiu d'un territori que els magistrats consideren “de províncies”.

Però és que encara que el Constitucional actuàs de forma fulminant, com ha fet amb el procés sobiranista català per motius polítics, seria imperdonable que el nostre Govern renunciàs a plantar cara i es declaràs derrotat abans de la batalla. El deure dels polítics és defensar la ciutadania i complir les seves promeses, no preocupar-se per si pot molestar les altes instàncies jurídiques espanyoles. Si llavors des de Madrid tomben el decret, almanco no s'haurà pogut acusar els nostres governants de submisos.

Emplaçam els partits, per tant, a no descartar cap de les vies legals, jurídiques i reglamentàries al seu abast per evitar l'aplicació de la LOMCE. Si ho fan així comptaran amb el suport de la ciutadania; si ens defrauden, en canvi, ja s'ha demostrat que a curt o mitjà termini això té les seves conseqüències a l'hora de tornar a passar per les urnes.

Palma, a 17 de juny de 2015

(1) http://politica.elpais.com/politica/2012/04/01/actualidad/1333311471_924226.html