Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 23 de setembre del 2015

El comite de vaga de l'Assemblea considera la darrera oferta de la Conselleria "calcada" o "pitjor"


Comunicat del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents (22.9.15):

Benvolgudes companyes i companys:

Durant aquests dies hem tengut problemes amb el nostre correu electrònic i per això no ens hem pogut posar en contacte amb vosaltres amb la rapidesa que ens hagués agradat a l'hora de fer-vos arribar les novetats de la negociació.

Avui vos enviam, per tant, la darrera proposta d'Acord Global que ens ha enviat la Conselleria amb data de 18 de setembre. Si no ens hem descomptat és la quarta. Un proposta que, a risc d'haver perdut perspectiva després de tanta reunió, ens fa la impressió que no és gaire diferent a les altres tres.

Per això vos enviam també la primera proposta, per a què pugueu comparar els documents originals. A més, vos enviam també un comunicat/document comparatiu, entre el primer, el segon i el quart document, per així poder avaluar millor el que es vol presentar com un avanç de les negociacions. Mirant-ho en perspectiva, veiem com, fins i tot, algunes de les propostes inicials de la Conselleria eren més positives que els acords finals.

A priori, i amb els documents a les mans, els membres del Comitè no compartim la satisfacció amb què els sindicats CCOO i STEI sortiren de la darrera reunió. Per nosaltres, de moment, el que tenim sobre la taula és una proposta per allargar i prorrogar durant tres cursos acadèmics les retallades del PP sense ni tan sols donar-nos una contrapartida en forma de pla de xoc.

Seguim tenint davant un document molt inconcret en molts d'aspectes i confús en la seva estructura i redacció. Des del nostre comitè enviàrem el dia 12 de setembre un document de negociació a la Conselleria que pensàvem que simplificava i facilitava la discussió sobre les reivindicacions. Esperàvem una resposta i una contraproposta punt per punt, però sembla que tampoc no s'accepta la nostra metodologia de treball.

Avui ens hem reunit els membres del comitè per avaluar el darrer document i posar-lo en perspectiva. Durant aquesta setmana es reuniran també les coordinadores de totes les Illes per coordinar un mateix procés. A Mallorca, convocarem assemblea per dimarts que ve dia 29 de setembre.

Mentre, com hem dit, vos enviam el nostre document comparatiu i els dos documents de proposta d'Acord (el primer i el darrer) per a que compareu i faceu la vostra anàlisi. Una anàlisi que no dubteu en enviar-nos per correu o aportar-la a la propera assemblea.

Una forta abraçada

Comitè de Vaga


DOCUMENTS:

Comparativa de les propostes de la Conselleria:
https://drive.google.com/file/d/0B2JBZIy87nFIczhhbkQxOUhrQzg/view?usp=sharing

Primera proposta d'acord global:
https://drive.google.com/file/d/0B2JBZIy87nFIQkN0dXB6OUdFb0U/view?usp=sharing

Quarta proposta d'acord global (18 de setembre)
https://drive.google.com/file/d/0B2JBZIy87nFITm84ajVKRFVfeTQ/view?usp=sharing

Recull de premsa: