Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 4 de setembre del 2015

La Conselleria relega la normalització del català a un despatx sense titular

Martí March amb el ministre espanyol d'Educación. cultura y deporte
El passat 8 d'agost ens vam fer ressò que la Conselleria d'Educació adjudicava la competència de l'Ensenyament del català i normalització lingüística en l’àmbit escolar a la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat (vegeu AQUÍ la notícia).

Doncs bé, aquesta setmana, gairebé dos mesos després del nomenament de Martí March com a nou conseller, la web del Govern publica per fi els noms dels Caps de Servei de les diferents Direccions Generals. Els podeu consultar AQUÍ.

Com es pot comprovar, dins l'organigrama de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat no hi ha un Servei específicament dedicat a l'ensenyament i normalització del català. Les Funcions de cada Servei són en blanc, però a l'enllaç del Cap de Serveis de Projectes Educatius, l'únic dels sis Serveis pendent de nomenament, hi trobam un apartat de Racó de recursos per a la normalització del català sense actualitzar de fa anys.

Tot plegat un balanç ben pobre, si això ha de servir per mesurar l'interès de la Conselleria pel català. Des d'UOB reclamam al conseller March que rectifiqui i atorgui a la nostra llengua els esforços i la categoria que li corresponen.