Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 9 de setembre del 2015

L'Assemblea de Docents de Mallorca dóna suport al Comitè de Vaga i demana més agilitat i concreció en la negociació



Comunicat del comitè de vaga:

http://assembleadocentsib.blogspot.com.es/2015/09/ahir-va-tenir-lloc-lies-marratxi-una.html

Ahir va tenir lloc a l'IES Marratxí una nova Assemblea General de Docents de Mallorca, per tal d'analitzar l'evolució de les negociacions amb la Conselleria i avaluar les següents passes que haurà de donar el Comitè de Vaga dins el marc de la negociació.

En primer lloc ens congratulam de l'assistència, que va ser de més de 200 companys i companyes arribats dels diferents centres de l'Illa i que es van mantenir a la sala durant les dues hores i mitja que va durar la reunió.

L'Assemblea va valorar el darrer document de proposta d'acord global de la Conselleria com un document gairebé calcat a l'anterior (es poden comparar aquí), que no incorpora ni tot allò en què hi va haver punts d'acostament en la darrera reunió ni l'esperit d'entesa que hi hagué i amb què sortírem de la mateixa. Segueix essent un document que no reflecteix el pla de xoc que demanam contra les retallades i les aules massificades. Seguim sense tenir una resposta a la demanda d'informació de l'estat de les plantilles de primària pel que fa als equips d'atenció a la diversitat, fet que comporta una manca de transparència i negociació respecte a aquest tema. Fins al moment, també, segueix essent un document incapaç de tancar un acord amb les famílies pel que fa al tema de les beques menjador, i l'Assemblea es manté en la determinació de no desvincular aquesta qüestió de l'acord global.

Per això no entenem que se'ns vulgui presentar aquest document com la darrera proposta de la Conselleria. L'Assemblea de Docents de Mallorca, reunida ahir a Marratxí va rebutjar de pla qualsevol ultimàtum de negociació. Volem negociar i creim que amb els programes electorals a la mà es pot arribar a un acord satisfactori. Si el govern no vol negociar, els treballadors i treballadores no tenim res més a perdre que no haguem perdut ja. Però avui l'Assemblea s'ha reafirmat en què no podem enganar ningú tancant en fals el conflicte de les retallades més fortes que mai ha patit el nostre sistema educatiu.

La setmana passada el Comitè de vaga es va reunir amb parlamentaris de Podem i de MÉS per informar-los de l'estat de les negociacions. Demà mateix demanarem una reunió amb el PSOE per traslladar-los de primera mà quina és l'anàlisi de l'Assemblea i quin acord veim possible. Així mateix insistirem en la importància dels propers pressupostos, que per a nosaltres són la clau de la resolució del conflicte. El compromís electoral d'augmentar el percentatge del PIB en despesa educativa hauria de ser la clau de volta que permeti plantejar una reversió de les retallades a dos anys vista.

Avui, el Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents es reunirà per valorar i desenvolupar totes les aportacions de l'assemblea d'avui horabaixa i prepararem un document d'anàlisi de les negociacions, amb les nostres propostes.

Per acabar, volem manifestar que a l'assemblea d'ahir es van posar en coneixement moltes situacions precàries que s'estan produint en els centres, tant d'infantil, com de primària i secundària, així com de FP. La nostra recomanació és que es posin en coneixement de la comissió de comunicació de l'Assemblea.

Per acabar, volem donar les gràcies als companys i companyes que una vegada més han mostrat la seva confiança i suport al Comitè.