Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 29 d’octubre del 2015

Continuam sense saber quants centres tenen amiant



Ahir dimecres el representants d'UOB vam presentar al registre de la Conselleria la tercera sol·licitud d'informació sobre els centres amb amiant.

Recordem que la primera demanda la vam fer el 2 de juliol. El 9 d'octubre vam haver d'insistir perquè encara no teníem la llista de centres on hi ha amiant i no s'hi havia intervingut, i el 14 d'octubre la Direcció General de Personal ens remeté una llista de l'IBISEC de 9 de juliol amb els "Centres que s'està preparant la documentació, pressupost i permisos i es començarà la retirada les properes setmanes".

En aquesta llista de 9 de juliol de 2015 no hi consta:

A la sol·licitud que vam presentar ahir, demanam:
  1. Llistat actualitzat de centres on s'ha iniciat o completat la retirada d'amiant des del 9 de juliol de 2015.
  2. Resposta a l'informe de l'Ajuntament de Palma segons el qual hi ha trenta-sis CEIPs afectats per l'amiant.
  3. Resultat de la inspecció de l'IBISEC al CEPA Son Canals.
Podeu fer un seguiment AQUÍ De totes les passes que hem fet.

Per altra banda, el conseller Martí March va declarar al darrer ple del Parlament que el Govern destinarà 1,2 milions a treure l'amiant de 26 centres educatius de l'Arxipèlag, que en la legislatura passada hi havia a les Illes 39 centres escolars amb amiant, que s'ha retirat de 13 i s'està acabant de retirar de dos més, que a Mallorca, en sis casos s'està redactant el projecte, i que a Menorca hi ha nou centres per als quals s'ha iniciat el procés de contractació dels treballs de substitució. Podeu veure la notícia aquí:

http://www.arabalears.cat/balears/Govern-destinara-milions-lamiant-escoles_0_1456654431.html

Si bé el conseller quantifica en 39 el total de centres de les Illes amb amiant, cal recordar que segons les dades de FAPA a Palma hi ha 36 CEIPs amb amiant, i l'IBISEC només en compta set d'inspeccionats. Què passa amb els 29 restants? Esperam que la Conselleria ens ho aclareixi.


Notícia de l'AraBalears:

El Govern destinarà 1,2 milions d'euros a treure l'amiant de les escoles

EFE Palma Actualitzada el 27/10/2015 10:48

El Govern destinarà 1,2 milions d'euros al llarg d'aquesta legislatura a eliminar l'amiant contingut en alguns elements de construcció de 26 centres educatius de l'Arxipèlag.

Així ho ha assegurat en el ple del Parlament el conseller d'Educació, Martí March, que ha recordat que en la legislatura passada hi havia a les Illes 39 centres escolars amb amiant, que s'ha retirat de 13 i s'està acabant de retirar de dos més.

A Mallorca, en sis casos, ha assenyalat March, s'està redactant el projecte per dur a terme les obres, mentre que a Menorca hi ha nou centres per als quals s'ha iniciat el procés de contractació dels treballs de substitució.

"Abans que acabi la legislatura s'haurà retirat", ha incidit el conseller d'Educació, que ha reconegut que la supressió dels elements constructius amb amiant el va iniciar la legislatura passada el Govern del PP.