Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 22 d’octubre del 2015

El poble de Campos es mobilitza per reclamar l'escola nova

El passat dimarts 20 d'octubre, els pares i mares, els mestres i professors i els veïns de Campos, es concentraren davant el CEIP Joan Veny i Clar per tornar a reclamar la nova escola que la Conselleria d'Educació prometé el 2008.
La situació actual és d'extrema massificació ja que en un centre capacitat per acollir 400 alumnes, n'hi ha 663 de matriculats, convertint-se així en l'escola més poblada de totes les Balears.
El centre, que funciona des del curs 1935-36, té el pati envaït per aules prefabricades (barracons, contenidors o com els volgueu dir), la sala de professors ha deixat d'existir com a tal i s'ha hagut de convertir en aula, no es poden realitzar desdoblaments per manca d'espai; els dies de pluja, s'ha de fer l'esbarjo a l'aula d'informàtica; el departament d'orientació no té cap aula per oferir el suport de PT, AL i AD...
A més de l'evident manca d'espai, es dóna la sorprenent situació que el CEIP Joan Veny i Clar té entre els seus alumnes infants de primària que quan començaren Educació Infantil foren matriculats al CEIP Nou de Campos, centre que, com dèiem no existeix ni se n'han començat les obres.
Per altra part, no totes les famíles de Campos que així ho desitjaven, pogueren acabar matriculant els seus fills a l'escola pública i hagueren de dur-los al centre privat concertat que els assignà Escolarització.
Per tot això, la plataforma "A Campos volem escola nova ja!" insta l'Ajuntament de Campos i la Conselleria d'Educació que assumeixin el paper que els pertoca i iniciïn imediatament les obres del nou centre al solar que hi ha reservat per a tal finalitat.
Mentre tant, la plataforma continuarà amb les accions de reivindicació que té programades mentre duri la situació. La següent cita és dissabte 14 de novembre, a les 11.30 del matí, a la taula rodona que tindrà lloc  a l'escola amb l'assistència de representants del centre, pares, Conselleria i Ajuntament, l'acte és obert a tothom. Dins el desembre es preveu fer una marxa des del CEIP Joan Veny i Clar fins al solar on s'espera es construeixi el CEIP Nou de Campos.