Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 5 de novembre del 2015

Carrera professional a Sanitat i Serveis Generals. I els sexennis, què?

Foto: UH
L'acord en Mesa Sectorial dels sindicats de Sanitat CCOO, CSI-F, FSES, UGT i USAE amb la Conselleria de Salut, que permetrà cobrar la carrera professional a partir de 2016, té com a contrapartida l'ajornament de la paga extra de 2012. Els treballadors en cobraran un 25% a finals d'any, un altre 25% el 2017 i el 25% restant el 2018.

Per altra banda, dimarts passat la consellera Cladera va anunciar que aquesta setmana tancaria un acord amb els funcionaris de Serveis Generals, i avui es publica que disposa d'un fons de 17 milions per fer enrere retallades als funcionaris.

Pel que fa als docents continuam pendents de l'acord signat per STEI-CCOO-ANPE, que estableix  que "s'aixecarà la suspensió del reconeixement dels sexennis al personal docent en el mateix moment en què es recuperi el dret retributiu de les carreres professionals de la resta d'empleats públics de la CAIB (...)".

Queda per veure, per tant, si a Serveis Generals i a Educació hi haurà contrapartides com a Sanitat, i sortirem de dubtes sobre si la paraula "reconeixement" de l'acord d'Educació vol dir o no "cobrament". Allò que ha quedat ben clar és que de moment som els darrers a la cua, com a conseqüència de l'acord signat per STEI-CCOO-ANPE.