Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 27 de novembre del 2015

UOB denuncia novament la Conselleria d'Educació per marginar el comitè de vaga


COMUNICAT DE PREMSA

Palma, a 27 de novembre de 2015

Ahir dijous, 26 de novembre, els representants del Consell Sectorial d'Ensenyament d'Unió Obrera Balear van abandonar la Mesa Sectorial d'Educació i van presentar una nova denúncia a Inspecció de Treball per incompliment del Real Decreto Ley 17/1977 de 4 de març, de las Relaciones del Trabajo, que al seu article 5 estableix que «Correspon al comitè de vaga participar a quantes actuacions sindicals, administratives o judicials es realitzin per a la solució del conflicte».

Malgrat que els docents de l'ensenyament públic van rebutjar l'acord marc signat per STEI i CCOO a les votacions de 14 i 15 d'octubre, i en conseqüència la vaga indefinida continua vigent, el conseller d'Educació va convocar una segona Mesa Sectorial per tractar la recuperació dels sexennis, que formen part del punt 9 de la taula reivindicativa. Des d'UOB valoram molt negativament el fet que la Conselleria reincideixi en l'incompliment de la llei laboral.

Recordam un cop més que el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents va sol·licitar formalment la reobertura de negociacions el 21 d'octubre, petició que no ha obtingut resposta per part de la Conselleria.

Pel que fa a l'acord sobre sexennis i paga extra que ahir signaren els sindicats STEI, ANPE i CCOO, volem destacar que suposa un empitjorament de l'acord marc assumit pels mateixos sindicats, atès que s'ajorna a 2017 el 37,5% de la paga extra de 2012 pendent de cobrar, quan l'acord marc establia que s'havia de fer efectiu dins el “curs 2015-2016”. El cobrament dels sexennis el setembre de 2016, fixat a l'acord d'ahir, ja es contemplava com a possibilitat dins l'acord marc.

Consideram totalment reprovable, per altra banda, que a la Mesa de 20 de novembre fossin els sindicats STEI, ANPE, CCOO i UGT els qui proposassin ajornar la paga extra a 2017 abans de rebre cap proposta de la Conselleria, tal com reflecteix l'acta de la sessió. Determinats sindicats, per tant, no només han signat un acord marc rebutjat àmpliament pels docents, sinó que han proposat rebaixar-lo i ho han ratificat amb la seva signatura.

Nota de premsa del Govern sobre l'acord:
http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=2512312&coduo=7&lang=ca