Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 20 de novembre del 2015

UOB Ensenyament denuncia la Conselleria d'Educació a Inspecció de Treball


COMUNICAT DE PREMSA

Palma, a 20 de novembre de 2015

Avui dematí els representants del Consell Sectorial d'Ensenyament d'Unió Obrera Balear han abandonat la Mesa Sectorial d'Educació i han presentat una denúncia a Inspecció de Treball per incompliment del Real Decreto Ley 17/1977 de 4 de març, de las Relaciones del Trabajo, que al seu article 5 estableix que «Correspon al comitè de vaga participar a quantes actuacions sindicals, administratives o judicials es realitzin per a la solució del conflicte».

Tot i que els docents de l'ensenyament públic van rebutjar l'acord marc signat per STEI i CCOO a les votacions de 14 i 15 d'octubre, i en conseqüència la vaga indefinida continua vigent, el conseller d'Educació ha convocat per a avui una Mesa Sectorial per renegociar els sexennis, que formen part del punt 9 de la taula reivindicativa.

Per altra banda, el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents va sol·licitar formalment la reobertura de negociacions el 21 d'octubre, petició que no ha obtingut resposta per part de la Conselleria.

Des d'UOB recordam que el 21 d'abril denunciàrem l'anterior Administració per motius semblants, després que aquesta hagués convocat tres meses sectorials que afectaven la taula reivindicativa. Aleshores advertírem en un comunicat que “si el que es pretén és aparentar una falsa situació de normalitat, Unió Obrera Balear no es prestarà a aquest joc”. La valoració que en feim ara és la mateixa.

Els representants d'UOB Ensenyament hem abandonat la Mesa Sectorial un cop hem fet constar en acta un escrit amb aquestes consideracions, i ens hem dirigit a presentar la denúncia corresponent a la Direcció Territorial d'Inspecció de Treball (s'adjunten ambdós documents).

UOB Ensenyament

Prèvies adjuntades a l'acta de la Mesa:
https://drive.google.com/file/d/0B2JBZIy87nFIRWE3TUpXSkZveEk/view?usp=sharing

Denúncia a Inspecció de Treball:
https://drive.google.com/file/d/0B2JBZIy87nFIVFRBa0lCbzdFMkk/view?usp=sharing