Retem comptes

Cerca en aquest blog

dissabte, 19 de desembre del 2015

ALERTA!! PP i Ciudadanos: LOMCE, depuració ideològica i precarietat laboral


Última Hora, 10.12.15
Circular 20/2015
Per fugir del foc, caure dins les brases!
Si amb el PP vam patir persecució del català, depuració ideològica en forma d'expedients, retallades amb el corresponent augment de ràtios i pèrdua de sou, ara Ciudadanos afegeix a tot això l'amenaça d'expulsar els docents de la funció pública i tornar al TIL.
El responsable d'Educació de Ciudadanos, l'ultra antimallorquí Xavier Pericay, ha declarat que “el sistema es excesivamente garantista con determinados docentes a los que resulta impossible cesar” (UH, 10.12.15). FALS!! El règim disciplinari de la funció pública (Decret 45/1995, de 4 de maig) preveu la separació de servei com a possible sanció. El que proposa Pericay és la supressió de garanties del reglament disciplinari i depuració ideològica a discreció.
Tenint en compte l'amenaça proferida pel líder de Ciudadanos, Alberto Rivera, de tornar a imposar el TIL amb una educació “en español, balear e inglés” (UH, 5.12.15), és evident que si aquest partit puja al poder ens espera una versió corregida i augmentada de la persecució que vam patir amb el PP. Control total de l'exercici de la docència com en temps de la dictadura de Primo de Rivera (1923-1930) i amenaça d'acomiadament per a tot aquell que no es doblegui a les directrius ideològiques del partit o a l'interès particular del director de torn.
Última Hora, 5.12.15
Ciudadanos no diu res de llevar la LOMCE, ni de disminuir ràtios, aposta per les proves externes i vol que les direccions dels centres contractin docents, filtrar l'accés a la docència a través de l'empresa privada, vincular el finançament universitari a la taxa de col·locació dels graduats, etc. (vegeu l'article Las (inquietantes y oscuras) intenciones de Ciudadanos para el profesorado de la enseñanza pública (1).)
Per entendre a quins interessos serveixen Rivera i companyia, recomanam l'estudi Ciutadans: com s’ha fabricat el ‘Podem de dretes’? (2). La banca i les grans empreses de l'IBEX, que controlen televisions i mitjans espanyols, han cuinat l'ascens sobtat d'aquest partit.
El proper diumenge esta en joc bona part del futur de l'ensenyament.
Vius i ungles a l'hora de votar!
Palma, a 17 de desembre de 2015