Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 25 d’abril del 2016

L'assemblea de docents recorda el compromís del govern de destinar a educació entorn del 30% de les millores de finançament

Reproduït del blog de l'Assemblea de Docents:

Aquest compromís 'in extremis' va permetre suspendre la vaga prevista per al passat 15 de desembre de 2015

Amb motiu de la informació publicada dia 21 d’abril als mitjans de comunicació segons la qual el govern de l'estat ha doblat el límit de dèficit permès a les comunitats autònomes i ha passat del 0,3 al 0,7 --això vol dir que el Govern de les Illes Balears podrà gastar 100 milions que no figuren al pressupost de la CAIB per a 2016--, l'Assemblea de Docents recorda al Govern el compromís adquirit pels partits que li donen suport (PSIB, MÉS i Podem) amb l'Assemblea, dilluns dia 14 de desembre de 2015.

L'AD recorda que aquell dilluns a l'assemblea general celebrada a l'IES Sineu, els docents van votar suspendre la vaga prevista per a dimarts 15 gràcies a un acord aconseguit en el darrer minut i que estableix ben clar el compromís assumit pel Govern:
 
“El Govern adquireix el compromís que les millores de finançament i l'ampliació dels marges de despesa que es produeixin al llarg de l'exercici 2016, reverteixin amb caràcter prioritari en les polítiques de caire social i millora de l'economia productiva. En concret, la política educativa serà prioritària, amb l'objectiu de reforçar l'impuls que ja rebran a partir de les dotacions previstes en el pressupost de 2016.
 
En el cas que es produeixi aquest increment en els pressuposts de 2016, la distribució del que s'assigni a la Conselleria d'Educació, un percentatge a l'entorn d'un 30%, es negociarà en el si de la mesa sectorial d'Educació on hi estan representats els sindicats STEI-i, Alternativa, UOB, ANPE, Afedeco, FECCOO i FETE-UGT. Al mateix temps es mantindran reunions amb els diferents col·lectius de la comunitat educativa, entre els quals es troba l'Assemblea de Docents”.
 
En el mateix document que reflecteix l'acord al qual van arribar el Govern i l'Assemblea de Docents dia 14 de desembre de 2015, també queden ben delimitades les línies prioritàries d'actuació a l'hora d'aplicar aquest increment pressupostari que ara cal estimar en uns 30 milions d'€. Aquestes línies prioritàries són:
 
1.- La baixada de ràtios, especialment a Infantil i a Primària.
2.- L'increment del professorat d'atenció a la diversitat i orientació.
3.- La millora de les infraestructures educatives.
I 4.- L'avanç a 2016 d'alguna de les mesures de recuperació de les condicions sociolaborals del professorat previstes als anys 2017 o 2018 segons l'Acord Marc signat dia 30 de setembre de 2015 per STEI-i, CCOO i ANPE.
 
L'Assemblea de Docents espera que el Govern i els partits que li donen suport (PSIB, MÉS i Podem) compliran l'acord subscrit amb l'Assemblea i roman a l'espera que el conseller d'Educació convoqui els representants de l'Assemblea per parlar de com es concreta aquest increment del pressupost.