Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 19 d’abril del 2016

UOB demana la suspensió de les proves LOMCE de Primaria


Els representants de la Conselleria ens han informat avui migdia que les proves LOMCE de Primària queden ajornades fins a finals de maig o principis de juny.

El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antonio Morante, ha dit que hi ha una "incertesa absoluta" pel que fa al desplegament dels punts pendents de la LOMCE, i que ahir va tenir lloc una reunió a Madrid on els representants de les CCAA que no estan en mans del PP van acordar exigir la celebració d'una conferència sectorial. En cas que el ministeri espanyol no la convoqui, els representants es reuniran a primers de maig per estudiar com evitar "els efectes perniciosos" de les mesures encara no implantades.

El director del IAQSE, Pere Moyà, ha informat que estan preparant les proves LOMCE i n'ha anunciat l'ajornament, cosa que implicarà la modificació de la resolució pel que fa al calendari. Les proves de 6è estaven previstes per als dies 3, 4 i 5 de maig i les de 3r havien de començar el 10 de maig. Segons ha explicat, La Conselleria adoptarà la postura majoritària de les CCAA no governades pel PP.

Ha indicat també que les proves de 3r de l'any passat van ser "un desastre", que les d'enguany s'han elaborat a partir d'aportacions de trenta centres i que únicament comunicaran els resultats a les direccions dels centres. Ha dit que les proves amb correctors externs haurien suposat un cost de 140.000 euros, ha destacat la manca de personal del IAQSE i ha reconegut que els resultats tindran deficiències "perquè és la primera vegada que es fan".


Des d'UOB hem incidit en la contradicció que suposa el fet que la Conselleria manifesti la seva oposició a la LOMCE i al mateix temps obligui a fer les proves, quan tenien l'argument de la incapacitat econòmica per negar-se a fer-les. Hem advertit del perill que determinats centres manipulin els resultats i els facin públics per establir rànquings, i hem destacat que la inversió de recursos per fer la proves mostrals, així com la previsió d'ampliar en el futur les proves d'expressió oral, demostren que la Conselleria s'hi implica a fons en lloc de minimitzar-les. Finalment hem demanat que la resolució sigui anul·lada i que si volen fer proves de diagnòstic ho consensuïn primer amb els docents.