Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 14 d’abril del 2016

Els efectes dels “Valors ètics”: 300 alumnes per docent


Tal com vam anunciar a la darrera circular hem demanat a la Conselleria la mitjana d'alumnes per docent a l'assignatura de Valors ètics. Aquí teniu el correu de resposta del cap del Departament de Planificació i Centres, Jaume March Serra (clicau la imatge per augmentar-la):



Davant aquestes xifres cal dir tres coses:

1) El curs 2016-2017 Valors ètics també s'impartirà a segon i quart d'ESO.

2) Hi ha casos contrastats de docents que aquest curs ja tenen uns 300 alumnes i han d'atendre 12 grups.

3) Cal tenir en compte que a la matèria de Valors ètics s'hi poden sumar hores d'Ètica (4t d'ESO), Educació per a la ciutadania, etc.

Continuam pensant que és impossible impartir correctament aquesta matèria tal com està plantejada. Mentre no es derogui la LOMCE, per tant, mantenim la decisió de proposar, en mesa sectorial, mesures per compensar amb reduccions horàries a partir d'una determinada quantitat d'alumnes i grups assignats a un mateix docent.

Des d'UOB continuam recollint dades. Feim una crida a tots els docents de Valors ètics perquè ens informeu de la quantitat d'alumnes i grups que heu d'atendre. Podeu enviar-nos les dades al correu uob.ensenyament@gmail.com (no cal dir que tractarem les dades amb la màxima confidencialitat).

Pel que fa a Educació física, la Conselleria ens dóna les dades de la mitjana d'alumnes totals d'alumnes d'ESO per docent, quan nosaltres havíem demanat les de tot l'ensenyament secundari, incloent Batxillerat. En qualsevol cas vos convidam a contrastar les xifres amb el vostre propi cas i esperam rebre els vostres comentaris.

Palma, 14 d'abril de 2016