Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 14 de juny del 2016

Exclosos de les borses d'interins pel català, què heu de fer?



Els universitaris que han realitzat el màster en formació pedagògica i didàctica a la UIB, un cop n'han estat declarats aptes, ja compten també amb la capacitació per a l'ensenyament en català als centres docents de les Illes.

Què passa, però, si s'ha fet el màster en pedagogia a una altra comunitat autònoma? Ens trobam davant dues possibilitats:

  • Si la comunitat on s'ha cursat el màster no és de parla catalana, no queda altra opció que cursar el seminari del Pla de Reciclatge i Formació Lingüística i Cultural (FOLC)
El Reciclatge permet aconseguir el Certificat de capacitació en llengua catalana per a l'ensenyament a primer cicle d'infantil (CCI), al segon cicle d'infantil i a primària (CCIP) i a l'educació secundària (CCS). Podeu consultar-ne el Pla d'Estudis AQUÍ
Per al CCI s'ha de cursar l'assignatura de Llengua i cultura popular.
Per al CCIP, s'ofereixen els camps de Geografia, Història i Art, Literatura, i Didàctica de la llengua catalana.
Per al CCS, tenim quatre seminaris: el d'Humanitats, el tècnicocientífic, el jurídicoadministratiu i el de tractament de llengües en el currículum.
Trobareu tots els programes clicant a sobre de cada assignatura o seminari. La informació sobre temporització, assistència, avaluació, etc., la trobareu AQUÍ.

És important recordar que per matricular-se als cursos oficials o a les proves lliures de:
-l'assignatura de Llengua i cultura popular (CCI), els alumnes han d'acreditar el nivell B2 de català.
-les assignatures de Geografia, Història i Art, Literatura, i Didàctica de la llengua catalana (totes aquestes per a (CCIP) o dels seminaris (CCS), els alumnes han d'acreditar el nivell C1 de català.
  • Si, en canvi, la comunitat on s'ha cursat el màster és Catalunya o el País Valencià, és molt probable que no necessiteu realitzar el FOLC i que hàgiu estat admesos a borses sense cap problema pel que fa als coneixements de català. En cas que, tot i haver cursat el màster en pedagogia en comunitats de parla catalana, us trobeu exclosos pel català, heu de posar-vos en contacte amb el Servei de Formació i Certificació de Coneixements del Català enviant al següent correu: certificacio@dgpoling.caib.es la documentació escanejada següent:
   -el títol universitari   -el títol del màster
   -qualsevol document que indiqui el vostre nivell de llengua catalana o de capacitació
   -el vostre DNI

Recordau que el termini general per esmenar causes d'exclusió de les borses acaba aquest divendres 17/6/16 però que certes causes d'exclusió compten amb terminis diferents i ampliats. En concret, el termini per acreditar els coneixements de llengua catalana és fins al 13 de juliol o sinó entre l'1 de setembre i el dia anterior a què es convoquin les borses per al curs 2017-18.

Per a més informació sobre les titulacions que cal tenir per fer classes de i en català o sobre el FOLC, consultau l'Ordre 6960 de 14 d'abril de 2014
Consultau el Decret 115/2001 de 14 de setembre si voleu ampliar informació sobre la regulació de l'exigència de coneixement de les llengües oficials al personal docent.