Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 29 de juliol del 2016

L'annex IV de requisits d'interins continua essent un desgavell


Cada dia ens trobam amb una nova demostració que els requisits per formar part de les borses d'interins, establerts a l'annex IV de la convocatòria, necessiten una revisió a fons en mesa sectorial tal com venim sol·licitant fa temps des d'UOB.

La darrera és que per a determinades especialitats de FP, a les quals el curs passat s'hi podia accedir amb graus i llicenciatures afins, a la convocatòria per al curs 16-17 de cop i volta s'hi han establert nous requisits, per exemple un mínim d'experiència professional en un camp relacionat, un any d'experiència docent en centres públics, o la titulació de tècnic o tècnic superior de la família professional.

Aquesta mesura, que sembla pensada per evitar que aspirants sense experiència accedeixin a ensenyaments amb un fort component pràctic per al qual no estan capacitats, perjudica els docents que el curs passat van impartir l'especialitat amb plena satisfacció per part del centre, i que pel simple fet de no haver cobert l'any d'experiència docent en el moment de la inscripció a borses, que es fa el mes d'abril, queden eliminats automàticament de la llista.

Des d'UOB hem demanat que l'any d'experiència es computi amb base al període del contracte de l'aspirant durant el curs 15-16, i que s'estableixi una moratòria per al requisit de titulació de tècnic que permeti als aspirants la seva adquisició amb temps suficient.

També hem demanat, un cop més, que les modificacions de titulacions i requisits de l'Annex IV siguin revisats en mesa sectorial per evitar aquesta mena de perjudicis als aspirants.