Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 30 de setembre del 2016

Majors de 55 anys: les reduccions queden igual


A la Mesa d'ahir dijous un dels punts de l'ordre del dia era "Informació de l'Acord marc" i dins aquest, "Majors de 55 anys". Recordem que l'Acord marc deia:
  • Any 2016 (...) En relació als professors majors de 55 anys, la Conselleria d’Educació i Universitat es compromet a negociar la reducció de tres hores lectives per aquest col·lectiu a la Mesa Sectorial d’Educació.
Els representants de la Conselleria proposaren mantenir la reducció fixada a les Instruccions de principi de curs, que rebaixen una hora lectiva a Primària (passen a 2 lectives i 1 complementària) i deixen igual les de Secundària (1 lectiva i 2 complementàries).

Segons la directora general la reducció de l'hora lectiva de Primària s'ha fet perquè és una petició generalitzada que els arriba dels docents, que segons va dir prefereixen una complementària més en lloc de tres lectives.

Davant l'oposició dels sindicats el conseller digué que retirava el punt de l'ordre del dia, que aquest curs les coses quedaran tal com diuen les instruccions per la dificultat de modificar horaris, que s'estudiaran els casos individuals que n'hagin sortit especialment perjudicats i que es negociarà més endavant de cara al curs 17-18.