Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 13 de gener del 2017

Les places d'oposicions, pendents de la "conferencia de presidentes" a Madrid



Continuam pendents del que es decideixi a Madrid per saber quantes places es trauran a oposicions! Es demostra una vegada més que les competències que tenim són de pa amb fonteta.

Vos explicam el que n'hem pogut treure en clar a la mesa sectorial d'avui dematí dins el torn obert de paraules:

  • Les places que legalment es podrien treure a oposicions en aquestes moments són 257, corresponents a les dues ofertes públiques d'ocupació aprovades, de 83 i 174 places. Per arribar a les 425 places sobre les que treballa la Conselleria, falta que el pressupost estatal reconegui la taxa de reposició del 100%. Vegeu nota de premsa del Govern de 22 de gener de 2016.
  • El 17 de gener a la "conferencia de presidentes" s'hauria de decidir quantes places pot treure cada comunitat autònoma. Recordem que s'ha acordat suprimir la taxa de reposició, un invent de les retallades de Rajoy i Montoro.
  • Amb unes 2000 vacants acumulades previstes per a 2019, conselleria ara es planteja fer oposicions els anys 2017, 2018 i 2019 per cobrir-les totes. Com sempre decidirà Madrid.
  • Si s'augmenta a 800 places les de 2017 no s'ampliarà a altres especialitats perquè la Conselleria considera que els aspirants no haurien tingut temps de preparar-les i se'ls perjudicaria.
  • Si al final fossin només 257 places, els representants de l'Administració han dit que n'haurien d'eliminar d'algunes especialitats.
  • La directora general ha dit que "no poden" fer oposicions de 800 places perquè els representa dos problemes: les dificultats de gestió (calculen que farien falta uns 100 tribunals i tenen problemes per aconseguir gent per cobrir-los) i el compromís de respectar les places del pacte d'estabilitat. Nosaltres consideram que això no ha de ser obstacle per treure el màxim de places possible.
  • Com a dada orientativa, el 2010 es van constituir 76 tribunals per a 800 places i 3.900 opositors.
  • No es treuen places de primària a Mallorca perquè, segons han dit, no hi ha vacants degut a que hi ha una migració de docents d'infantil a primària. Després del concurs de trasllats han quedat set mestres en expectativa.