Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 20 de febrer del 2017

UOB denuncia que dos de cada tres col·legis públics superen la ràtio màxima




COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, denuncia que dos de cada tres centres públics d'infantil i primària (143 de 215) tenen grups per damunt de la ràtio màxima de 25 alumnes.

Segons dades de matriculació de finals d'octubre, 572 grups d'infantil i primària superaven la ràtio màxima de 25 alumnes, una càrrega de treball extra que condiciona la feina dels docents i perjudica la qualitat de l'ensenyament. Aquesta xifra, per altra banda, pot haver augmentat fàcilment tenint en compte que des de setembre han arribat uns dos mil alumnes més. Es donen casos de centres que tenen fins a 18 d'aquests grups.

Dels 572 grups, tots aquells que tenen més de 25 alumnes procedents de la matrícula interna incomplirien la llei, atès que la LOMCE només permet superar la xifra en un 10% «per atendre necessitats immediates d'escolarització de l'alumnat d'incorporació tardana», és a dir d'alumnes que no són del centre i es matriculen fora de termini.

En qualsevol cas s'hauria de desdoblar a partir de 28 alumnes, una mesura que la Conselleria només es compromet a aplicar a 5è i 6è d'infantil, mentre que a primària estableix de forma arbitrària que s'ha d'arribar als 29.

La manca d'aules, emperò, ha duit a la Conselleria a qualificar com a desdoblaments el que en realitat són suports d'aula, de mitja jornada en la majoria de casos, que no cobreixen tots els grups necessitats, ni tot l'horari del grup, ni solucionen el problema de la congestió de les aules. Com a conseqüència, 115 grups tenen 28 alumnes o més sense estar realment desdoblats.

Pel que fa als grups de 4t d'infantil, que l'Acord marc prometia reduir a 20 alumnes, i que segons els criteris de la Conselleria s'han de desdoblar a partir de 23, hi ha 127 grups amb més de 20 alumnes i, d'aquests, 83 en tenen 23 o més sense un desdoblament real.

Tot plegat confirma tant la necessitat urgent de nous centres educatius com la insuficiència dels 19.527.431 euros que preveu el pla d'infraestructures per al bienni 2017-2019.

Palma, 17 de febrer de 2017



dBalears.cat:

AraBalears:

Última Hora:



Diario de Mallorca: