Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 29 de març del 2017

UOB FA COSTAT AL PROFESSORAT DE L'IES SANTA MARGALIDA I DENUNCIA LA NOVA CAMPANYA DE LINXAMENT CONTRA ELS MESTRES

A pesar de tot el que s'ha arribat a dir i a publicar, no va ésser ni una xerrada, ni una lliçó ni tampoc una conferència i molt manco encara un sermó d'adoctrinament. A primer d'ESO de l'IES SANTA MARGALIDA hi ha una assignatura optativa de dues hores setmanals, COMUNICACIÓ I LLENGUATGE, en la qual els alumnes planifiquen i elaboraren la revista del centre, EL MIRALL. En un principi els alumnes sembla que van decidir demanar una entrevista a un alt càrrec del govern però davant la manca de concreció per problemes d'agenda, aleshores l'alumnat, entre el qual hi ha un parent de Valtònyc, com així va revelar el director del centre, Joan Miquel Font, va optar per triar un personatge d'actualitat com el raper mallorquí que és i ha estat notícia –agradi, o no-- a molts de mitjans, dins i fora de Mallorca. Com és habitual els joves van preparar les preguntes per grups i l'entrevista se va fer dilluns passat dins de la biblioteca del centre. L'entrevista, doncs, està gravada i ara està pendent de passar per escrit, corregir-la i publicar-la. En periodisme, tant si parlam d'un diari de gran difusió, d'una cadena de TV o d'una simple i humil revista escolar, etc.; l'actualitat mana i un bon periodista és el que és capaç de percebre quins temes interessen a la gent. Dit això, en periodisme també hi ha altres regles com que el demanar no fa preu i allò de “vós demanau que jo contestaré el que consideri oportú”.

És evident que l'extrema dreta persisteix en la tasca de criminalitzar els mestres i l'escola però tothom ha de saber que la revista EL MIRALL de l'IES Santa Margalida l'any 2014, en plena vaga indefinida dels mestres i d'un gran sector de pares i d'alumnes en contra el govern Bauzá per mor del TIL, la llei de símbols, les retallades, la LOMCE..., aleshores l'alumnat va decidir entrevistar qui aleshores era la consellera d'Educació pel PP, Juana M. Camps, més coneguda de llavors ençà per Na Trepitja. Per tant, aleshores com ara, els alumnes van decidir qui volien entrevistar i el contingut de les preguntes que, per descomptat, corresponen al que s'espera del jovent de la seva edat i del nivell escolar que estudien.

Ha de quedar ben clar, idò, que ni el 2014 el professorat va teledirigir l'entrevista a la consellera Camps com tampoc ara ho ha fet en el cas del cantant raper, Valtònyc. Per motius diversos, Camps el 2014 i Valtònyc el 2017 han estat motiu d'actualitat i d'aquí ve l'interès d'entrevistar-los per part dels alumnes. De revistes escolars, a Balears i fora de Balears, n'hi ha un fotimer. Algunes en format digital, d'altres impreses en paper, unes a més mitjans i d'altres amb poc recursos; però totes elles amb infinitat d'entrevistes a personatges famosos (esportistes, polítics, cantants...) o anònims (padrins, veïnats, personatges populars...).

Des d'UOB ensenyament, reclamam al conseller Martí March dues coses:

1.- Que ordeni a Inspecció que s'apressi a concloure l'informe sobre els fets que ha demanat i que no torni a passar el que va succeir en el cas del CEIP de Son Roca que l'informe va arribar tres setmanes tard quan el procés de linxament i de criminalització dels docents havia assolit nivells estratosfèrics.

I 2.- Que no se deixi arrossegar ni contagiar pel clima d'histèria i de linxament que l'extrema dreta intenta crear i perpetuar en contra dels docents.

Ja per acabar, l'experiència acumulada des de 2011 ençà ens ensenya als docents que podem esperar qualsevol acusació desproporcionada i fins i tot monstruosa per part de dirigents del PP (Bauzá, Prohens, Aguiló...), de C's (Pericay, Ballester...), d'El Foro de la Familia, d'El Círculo Balear (Campos), etc.; ara bé, no ens sembla bé que un personatge com el batle de Santa Margalida, Joan Monjo, amb una experiència acreditada que sap el dimoni on se colga, digui segons què sense abans documentar-se mínimament i de parlar amb els docents, els pares i els alumnes de l'institut del seu poble.

NOTA: Adjuntam enllaç a la revista El Mirall, de l'IES Santa Margalida, amb entrevista a l'exconsellera d'Educació Juana María Camps (2014).

Palma, 29 de març de 2017