Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 4 d’abril del 2017

UOB Ensenyament denuncia les presses per aprovar el document del pacte educatiu al Consell Escolar

COMUNICAT DE PREMSA

Avui, 4 d'abril, el Consell Escolar de les Illes Balears ha votat les 46 esmenes que s'havien presentat sobre el document del Pacte per l'Educació, amb el següent resultat sobre el document global:
  • Sí: 33.
  • No: 9.
  • Vot en blanc: 1
Al CEIB hi ha representants de partits polítics a més de l'administració, d'associacions d'alumnes, de pares, de la UIB, de la patronal etc. Bé doncs, crida l'atenció que 9 dels 11 representants sindicals de l'ensenyament públic hagin votat d'una manera negativa el document global.

Des d'UOB ensenyament consideram que avui s'ha aprovat un document sense el suport de gran part dels docents ja que, si ens atenem a les organitzacions amb representació sindical, no ha comptat amb l'aprovació de la 1a, 3a, 5a i 6a força. Concretament els vots negatius s'han repartit de la manera següent:
  • STEI: 4
  • UOB: 1
  • CCOO: 2
  • UGT: 2
Pel que fa al posicionament d'UOB Ensenyament hem de dir que abans de començar hem anunciat el vot negatiu final, atès que no hi ha hagut temps material per sotmetre les esmenes presentades a debat en les assembles de centre ni per després posar-les en comú i votar en una assemblea general. Hem de recordar que la presentació de les esmenes, 46 al final, va acabar dimarts dia 28 a les 9 h i la votació ha estat just una setmana després.

Com a organització que es va presentar a les eleccions de 2014 amb el compromís de prendre acords per via assembleària i que, en última instància, els treballadors reunits en assemblea tenen la darrera paraula, consideram negatiu que es prenguin acords que pretenen tenir un llarg recorregut en el temps sense comptar amb la participació i la complicitat fins al darrer moment de la gran majoria dels docents.

Nosaltres pensam que una Llei o un Pacte per l'Educació està condemnat al fracàs si se fa dins els despatxos o si, a causa de les presses, la majoria de docents no s'hi senten implicats i no se'ls té en compte.

Palma, 4 d'abril de 2017