Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 17 de maig del 2017

Esquerra s'oposarà al límit de tres anys d'interins i recull la proposta d'UOB sobre servei militar i jubilació


El president d'Esquerra Republicana a Mallorca, Mateu Xurí, i el senador del mateix partit, Bernat Picornell, es van reunir amb nosaltres dilluns passat per tractar la limitació de tres anys als interins prevista al projecte de pressuposts generals de l'estat. Esquerra ja va presentar una esmena de supressió d'aquest article al Congrés de diputats i insistiran en la mateixa línia a les comissions i al Senat.

Des d'UOB els vam proposar la presentació d'una esmena al Senat per retirar la disposició addicional quadragèsima, que ajorna un any més la incorporació del període del servei militar al còmput de la pensió de jubilació. Els representants d'Esquerra en van prendre nota.

Segons el calendari de tramitació previst es votaran les esmenes al Congrés d'aquí a dues o tres setmanes i després es duran al Senat, on es poden presentar noves esmenes fins el 9 de juny. El 12 de juny es faria un "plenari de veto" al Senat, entre el 20 i el 22 s'hi votarien les esmenes i el 26 s'aprovaria el projecte, que tornaria al Congrés per a l'aprovació definitiva entre el 3 i el 10 de juliol.