Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 16 de maig del 2017

Riscos laborals inspeccionarà els CEIP amb ràtios disparades



Avui dematí ha tingut lloc a Inspecció de Treball la reunió amb els representants de la Direcció General de Planificació, tècnics del Servei de Prevenció de Riscos Laborals  (SPRL) i els directors dels 13 CEIP que consten a la denúncia per ràtios il·legals que vam presentar a instàncies de l'Assemblea de Docents. Unió Obrera Balear hi ha participat com a observador.

Segons ha explicat la inspectora de Treball les inspeccions aniran a càrrec dels tècnics del SPRL i se centraran en els efectes de les ràtios excessives sobre la salut laboral dels docents, atès que Treball no té competències sobre la possible il·legalitat de les ràtios.

Els directors han demanat que la recollida de dades no només es faci amb els professors tutors sinó també amb als especialistes, que han d'assumir el grup sencer d'alumnes sense possibilitat de desdoblaments, i que es tingui en compte la tipologia de l'alumnat (NESE, NEE, comportament agressiu...) que pot agreujar encara més la càrrega de treball. Segons la inspectora, s'ha d'avaluar tot el professorat que es vegi afectat o treballi amb els grups que presenten aquestes ràtios.

Per part nostra hem demanat que es tingui en compte els espais insuficients dins les aules, que ja han provocat qualque accident i que podrien incomplir els 2m² mínims per alumne a infantil i l'1,5m² a primària.

Els tècnics del SPRL han d'aportar propostes de solució als seus expedients i l'objectiu és tenir els 13 CEIP diagnosticats dins aquest curs. En els casos en què l'avaluació demostri l'existència de riscos laborals, la Conselleria es veurà obligada a aplicar les solucions proposades pels tècnics.

Continuarem informant.



Última Hora: