Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 8 de juny del 2017

La Conselleria haurà d'informar sobre les places afectades per l'acord d'Hisenda amb CCOO, UGT i CSI-F



El passat 26 d'abril es va reunir en sessió ordinària la Mesa d'Empleats Públics de la CAIB per tractar, entre altres qüestions, l'aplicació a les Balears del "Acuerdo para la mejora del empleo público" de 29 de març de 2017, signat entre el Ministeri d'Hisenda i els sindicats UGT, CCOO i CSI-F. Recordem que aquest acord manté el límit del 100% de la taxa de reposició per convocar oposicions i al mateix temps es compromet a reduir en tres anys fins a un 90% les places temporals a l'Administració pública. Per cert, encara esperam que ens expliquin això com es menja!

A la reunió hi van participar el director general de Funció Pública, el director de Recursos Humans del Servei de Salut, la directora general de Personal Docent i els sindicats STEI intersindical, UGT, CCOO, FSES, CSI-F i SIMEBAL, i no es va arribar a cap acord més enllà de sol·licitar a l'Administració "informació sobre el número de places susceptibles de ser incloses a l'àmbit de l'Acord per a la millora de l'Ocupació Pública de dia 29 de març de 2017", i del compromís de l'Administració de "facilitar el número de places afectades les quals hauran de ser objecte de desenvolupament en cada sector concret".

Aquesta informació l'hem obtinguda després d'haver fet un requeriment a la Direcció General de Transparència, perquè no hem pogut trobar cap informació pública de l'Administració ni per part de les sectorials d'Educació dels sindicats que hi foren presents. No ens sembla de rebut el secretisme amb que s'ha duit a terme tota una Mesa d'Empleats Públics on, a més a més, s'ha tractat un problema del qual n'estan pendents milers d'interins.