Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 6 de juliol del 2017

UOB denuncia que continua el desgavell a la UIB amb les PBAU: ara amb el canvi de dates de la convocatòria de setembre

COMUNICAT DE PREMSA

Les proves d'accés a la universitat celebrades els dies 6, 7 i 8 juny de 2017 s'han caracteritzat pel desgavell, la improvisació i els mals resultats. Per començar, a finals de desembre de 2016 i amb el curs ja començat, es va decidir des de Madrid suspendre les revàlides previstes en la LOMCE i fer unes proves semblants a l'antiga selectivitat però amb petits canvis que han estat determinants perquè al final hi hagi hagut unes notes globals més baixes respecte a anys anteriors. A aquesta davallada de resultats, que ha estat general a tot l'estat, en el cas de Balears cal afegir els disbarats següents:

1.- El conseller d'Educació, Martí March, es va passar el folre la resolució que va signar i publicar al BOIB de 15 de febrer de 2017 segons la qual, com sempre s'havia fet fins a enguany, l'enunciat de les proves serien en català i només hi hauria una versió en espanyol «per a les persones declarades exemptes de realitzar l’examen de llengua catalana i literatura II o l’examen de llengua catalana». Pel seu cap de vent i conxorxat amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet, March va fer la cacicada d'imposar els postulats de Ciudadanos, fet que va provocar les renúncies de cinc membres del tribunal i les protestes d'organitzacions com OCB, ASM, UOB, Assemblea de Docents, STEI, ERC, Més, el Departament de Filologia Catalana i de Lingüística General de la UIB, etc.

2.- Com ja s'ha convertit en un fet crònic i vergonyós bastants de les proves d'accés van presentar errades ortogràfiques, preguntes ambigües o incompletes que van provocar el desconcert i el nerviosisme entre els examinands com va ésser el cas d'Anglès, Matemàtiques, Física...

3.- En la prova d'Història d'Espanya i a iniciativa de l'ex-director general del govern Bauzá, Miguel Deyá, un dels textos a comentar era la proclama colpista signada pel general Franco el 17 de juliol de 1936.

Comptat i debatut, tot plegat va donar, com ja hem dit de bon principi, tant a Balears com a tot l'estat, uns resultats tan negatius com no s'havien donat en anys anteriors. Bé idò, la suma de desgavells i de despropòsits no s'ha aturat perquè ahir mateix, dimecres 5 de juliol, tots els centres d'ensenyament secundari de Balears que imparteixen 2n de Batxillerat van rebre la següent carta:

"De: Proves d'accés a la Universitat<salumnes.proves-acces@uib.es>
Data: 5 de juliol de 2017 a les 13.32
Assumpte: PBAU. Canvi de dates
Per a: centres_secundaria@uib.es

Bon dia,


Us comunicam que la comissió organitzadora de les proves d’accés a la Universitat, amb motiu de la festivitat del dia 8 de setembre, que afecta diversos municipis de la nostra comunitat, ha acordat de modificar les dates de la PBAU de la convocatòria de setembre de 2017, per no perjudicar els estudiants afectats.

Les noves dates de la convocatòria extraordinària de 2017 són els dies 5, 6 i 7 de setembre.

Inicialment aquest canvi podria suposar menys temps per tenir a punt les qualificacions dels alumnes. Per resoldre aquesta situació, s’ha decidit:


· Distribuir per examinar-se tots els estudiants que han fet la prematrícula, encara que no se sàpiga la qualificació final del batxillerat. Amb aquesta mesura, evitam que els centres hagin de lliurar les actes tancades abans de l’inici dels exàmens.

· Donar més temps als estudiants per fer el pagament de la matrícula, que es podrà fer fins al dia 8 de setembre, inclòs. Els alumnes que no hagin pagat en termini no tindran les qualificacions.

Us pregam que feu la màxima difusió possible d'aquest canvi.

Us agraïm per endavant la vostra col·laboració i restam a la vostra disposició per aclarir qualsevol dubte.

Finalment, us demanam que ens confirmeu que heu rebut aquest missatge.

Atentament,

Servei d’Alumnes i Gestió Acadèmica"

Com podem veure, la irresponsabilitat, la lleugeresa i la improvisació amb què actua la UIB tomba d'esquena. Anem a pams:

1. On s'ha vist mai que professionals de la docència a l'hora de posar dates a uns exàmens tan importants per al futur dels examinands com les PBAU no consultin abans el calendari i les canviïn un cop l'alumnat ja és de vacacions?

2. Si hom es molesta a consultar el “Calendari Mallorquí 2017” editat per la revista Sa Plaça, resulta que dia 8 de setembre, la Mare de Déu dels missatges, fan festa a Banyalbufar, Costitx, Maria, Fornalutx, Galilea, Lloseta, Sant Llorenç i Alaró; nosaltres ens preguntam, és que el 2017 és el primer any que aquests nuclis de població, pobles i llogarets, fan festa el 8 de setembre?

Sense mirar molt enrere, l'any 2016 les proves de selectivitat de la convocatòria extraordinària de setembre a Balears foren els dies 7, 8 i 9. És que l'any passat les poblacions esmentades no feren festa dia 8? Però, on arribarem?

http://www.levante-emv.com/especiales/educacion/calendario-selectividad-2016.html

3. Per què comunitats autònomes com Andalusia, Aragó, Cantàbria, Castella La Manxa, Castella i Lleó, Galícia, Madrid i Múrcia fan les proves enguany la setmana del 10 al 14 de setembre mentre la UIB pretén que els centres de Balears entre divendres 1 i dilluns 4 facin les proves de pendents de 2n de BT, les juntes d'avaluació i a més compleixin els terminis de reclamació? Això és literalment impossible i Martí March, Antonio Morante, Jaume March, Llorenç Huguet i companyia ho saben.

A on treu cap tot aquest desgavell? Per a UOB Ensenyament, el joc brut de la Conselleria controlada pel catedràtic de Pedagogia (sic), Martí March, i del seu confrare de la UIB, Llorenç Huguet, és clar, ja que ens trobam davant d'un xantatge via fets consumats per forçar la comunitat educativa de Balears a haver d'acceptar l'avançament de les proves PBAU de setembre al mes de juliol. Cal recordar que a la reunió del Consell Assessor sobre el Calendari Escolar celebrat dia 6 d'abril, el director general, Antonio Morante, va haver de retirar la proposta davant el fet que tota la comunitat educativa (sindicats de docents, famílies, CEIB, escola pública, privada, concertada i cooperatives) s va oposar per unanimitat al trasllat de les proves de setembre al juliol. La resposta de March & Huguet, doncs, no s'ha fet esperar.

Palma, 6 de juliol de 2017