Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 1 de setembre del 2017

La Conselleria fa dos mesos que té l'informe de Riscos Laborals sobre ràtios elevades



El Servei de Prevenció de Riscos Laborals (SPRL) va remetre a finals de juny a la Conselleria d'Educació l'avaluació dels efectes de les ràtios d'aula sobre la salut dels docents, segons hem pogut saber. La Conselleria, emperò, encara no ha tramès l'informe a Inspecció de Treball, cosa que en principi havia de fer dins el mes de juliol, a fi de disposar de les conclusions abans d'acabar el curs 2016-2017.

Reclamam a la Conselleria que no retardi més el lliurament de l'informe a Inspecció de Treball, si no ho vol convertir en un nou cas de manca de transparència. Des del 26 d'abril, per exemple, UOB té sol·licitades les ràtios actualitzades per centres i grups del curs 2016-2017, i encara esperam resposta, cosa que ens ha duit a presentar reclamació a la Direcció General de Transparència.

Per altra banda el 18 de maig també vam denunciar les ràtios il·legals a Inspecció Educativa, que en la seva resposta va donar suport a la Direcció General de Planificació sense entrar a analitzar l'incompliment de la normativa.

Recordem que el SPRL va fer l'avaluació a 13 centres públics de Mallorca a partir de la denúncia presentada el 28 de març a Inspecció de Treball, per part de l'Assemblea de Docents, mitjançant els sindicats UOB i Alternativa, per ràtios il·legals.