Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 29 de setembre del 2017

Manifest de l'assemblea de docents de l'IES Mossèn Alcover de Manacor




Davant la greu situació en què es troba la societat de Catalunya a causa de les mesures autoritàries i repressives del Govern espanyol pel que fa al Referèndum d'Autodeterminació de l'1 d'octubre, actuacions que atempten contra la llibertat d'expressió, la llibertat de reunió, la llibertat d'informació i altres drets fonamentals de les persones, l'Assemblea de Docents de l'IES Mossèn Alcover acorda el següent manifest.

En primer lloc, expressar l'absolut rebuig a la deriva antidemocràtica del Govern espanyol en voler avortar i reprimir el procés iniciat a Catalunya per tal de dur a terme una consulta ciutadana en forma de referèndum que no cerca altra cosa que conèixer l'opinió dels catalans i catalanes pel que fa al seu futur com a poble. Els atacs a les llibertats bàsiques, les actuacions coercitives contra persones i entitats i les intervencions directes o encobertes de les institucions catalanes són impròpies d'un estat democràtic europeu del segle XXI i suposen una vulneració de la legitimitat de l'autogovern de Catalunya i un menyspreu a la seva identitat nacional. 

En segon lloc, posar de manifest la incapacitat que fins ara ha mostrat el Govern espanyol per tal de tractar i resoldre la reivindicació de Catalunya en particular, tot judicialitzant un conflicte que lluny de necessitar actuacions judicials necessita respostes i solucions polítiques. Les querelles, les detencions, les intervencions, les inhabilitacions i la instrumentalització de les fiscalies no resoldran la reivindicació nacional, ben al contrari, no fan més que tensar la societat, menystenir les institucions catalanes i obstaculitzar el diàleg. 

En tercer lloc, volem mostrar el nostre suport i solidaritat amb totes aquelles persones, entitats i mitjans de comunicació que aquests dies es veuen amenaçats o intimidats políticament i judicialment a Catalunya. 

Finalment, com a docents i professionals de l'educació, compromesos en la formació, educació i transmissió de valors, davant aquesta deriva inèdita d'autoritarisme estatal, ens sentim obligats a expressar el nostre compromís i suport més explícit a la llibertat d'expressió, el respecte a l'opinió, la participació i la mobilització pacífica de les persones, el dret a vot i la salvaguarda dels drets fonamentals i democràtics. 

Assemblea de docents de l'IES Mossèn Alcover
Manacor, 29 de setembre de 2017