Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 6 de novembre del 2017

Oposicions: mesa sectorial d'Educació a Madrid



Dijous 26 d’octubre va tenir lloc una Mesa Sectorial d’Educació a Madrid, amb el MECD i els sindicats amb representació a nivell estatal, per tractar la planificació de les oposicions docents dels propers anys.

Segons han publicat alguns dels assistents, la proposta inicial del Govern espanyol consistiria a reduir la taxa d’interins al 8% a través de tres ofertes d’ocupació pública (2017-2019) executades en cinc convocatòries des del 2018. La intenció seria que l’any 2018 i 2020 es convoquin oposicions de Secundària, FP i Règim Especial, l’any 2019 i 2021 de Mestres, i el 2022 de tots els cossos docents.

Sobre aquest termini de cinc anys, recordam que la Conselleria fa comptes treure totes les places en només tres anys (2018, 2019 i 2020). Vegeu la nota de premsa del Consell de Govern de divendres passat:

L'oferta pública d'ocupació es va publicar dissabte al BOIB.

Els representants del Ministerio afirmaren que hi ha acord unànime amb les comunitats autònomes per no canviar els temaris de cara a les oposicions del 2018 però sí per a les següents convocatòries. Seguidament informaren que s’estan actualitzant els temaris i que s’enviaran als sindicats abans de passar per una nova Mesa.

Pel que fa a les proves, el MECD proposa:

- Una lleugera modificació en el RD 276-2007: es pretén augmentar fins a 7 punts l’experiència docent.

- Que la fase d’oposició pesi un 60% i la de concurs un 40%. Les proves continuarien essent eliminatòries.

Es preveu que demà, 7 de novembre, continuïn les negociacions entorn a l’aplicació del «Acuerdo para la Mejora del Empleo Público» de 29 de març per tractar, bàsicament, les modificacions del barem i el percentatge de la fase de concurs. En aquesta trobada el Ministerio també presentaria els esborranys dels nous temaris per a les oposicions que tinguin lloc a partir de l’any 2019.