Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 14 de desembre del 2017

La Conselleria fa anques enrere amb les perfilacions de places per a projectes



Tot i que ahir la premsa ja donava per fet que la Conselleria permetria als directors "perfilar el 20% de les places de professors", això abans de la mesa sectorial de l'horabaixa, l'oposició sindical unànime va fer que els representants de l'Administració cedissin i anunciassin que ja mirarien cap on prenien. Segons publica avui Diario de Mallorca, la decisió ha estat la retirada de la proposta.

L'esborrany de la resolució, impulsada per la Direcció General de Planificació d'Antonio Morante, implicava la participació de tres direccions generals més (Personal docent, Formació i Innovació) i de la Secretaria general, els titulars de les quals van assistir a la mesa. Tot i aquest desplegament la desaprovació dels representants dels treballadors sembla que ha tombat la proposta.

La resolució hauria permès perfilar fins a un 20% de les places de la quota, segons la Conselleria referida només a places no orgàniques, si bé el text era ambigu al respecte, i encara que es plantejava per a les comissions de serveis hauria suposat obrir una porta per perfilar també en el futur places d'interins. Al final de tot s'hi indicava que "Les comissions de serveis per aquestes places han de ser prorrogables", una disposició que contravé les convocatòries de les comissions de serveis, que estableixin que són per a un sol curs escolar, i hauria bloquejat les places impedint la lliure concurrència.

Va quedar a l'aire la possibilitat d'afegir els requisits de l'esborrany a les convocatòries de les comissions de serveis, que ja es concedeixen per a plans d'innovació pedagògica i programes i projectes de centre. En tot cas, és evident que alguna cosa falla amb aquests plans, programes i projectes de centre, si resulta que no hi ha personal de la pròpia plantilla per cobrir-los.