Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 16 de gener del 2018

INFORME: Mesa sectorial sobre mesures d'estabilitat 2018-2019



Avui dematí ha tingut lloc la mesa sectorial per tractar possibles mesures d'estabilitat per al personal interí de cara al curs 2018-2019. Els representants d'UOB hem subscrit la proposta següent per donar resposta a les circumstàncies excepcionals que afecten el col·lectiu a les Balears:

1. Que el barem sigui l’ordre de prioritat en el procés d’adjudicacions de destinacions provisionals.

2. Que al procés d’adjudicacions de substitucions i vacants sobrevingudes a partir de l’1 de setembre i posteriors tenguin prioritat:
 
  • a. Els docents interins majors de 55 anys amb 10 anys com a mínim d’experiència prèvia a centres públics a les Illes Balears.
  • b. La resta de docents interins que tenen més de 10 anys d’experiència prèvia a centres públics de les Illes Balears.

3. La convocatòria anual d’oposicions.

L'hem presentada conjuntament amb els sindicats Alternativa, CCOO i UGT i en podeu veure el text complet AQUÍ.

La Direcció General de Personal Docent ha recollit les propostes presentades pels diversos sindicats i convocarà una nova mesa amb una proposta de la Conselleria, que enviaran amb temps suficient perquè es pugui debatre dins cada sindicat. També aportaran informació sobre el nombre exacte d'interins, el tipus de plaça que ocupen (vacants, de quota, substitucions...), els que són de llarga durada, etc. En tot cas continuen descartant que en el cas de les Balears es pugui reduir el percentatge al 8% amb les tres properes convocatòries d'oposicions, tal com s'estableix a l'acord estatal del 29 de març de 2017 signat amb CCOO, UGT i CSIF, degut al nombre desbordat d'interins. Ho han comparat amb el cas d'Astúries, on els darrers tres anys han tancat set escoles per manca d'alumnes i en mantenen una amb set professors i quatre alumnes. Des de Madrid, emperò, continuen amb el "cafè para todos" sense tenir en compte el rècord absolut de les Balears en nombre d'interins i alumnes nouvinguts.

També s'ha aprovat un reglament de funcionament de les meses sectorials.

Continuarem informant.