Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 6 de febrer del 2018

UOB reclama proves no eliminatòries en el model d'oposicions imposat des de Madrid



Circular 79/2018 (1)

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, davant el model d'oposicions a cossos docents imposat des de Madrid, reclama que les proves no siguin eliminatòries a la propera convocatòria, ateses les elevades xifres d'interins que s'han acumulat i que a les Balears suposen al voltant d'un 40% després de sis anys sense oposicions, cas únic a tot l'Estat.

Així mateix, per aquestes mateixes circumstàncies excepcionals, exigim que s'augmenti el pes de l'experiència al barem com a mínim fins a recuperar el que hi havia abans del nou còmput imposat pel ministeri, que suposa 0,7 punts per any en lloc del punt per any del barem actual. Encara que es podrien acumular fins a 7 punts amb 10 anys per aquest concepte, ara 5 anys suposen 5 punts i amb el nou barem només serien 3,5.

Des d'UOB recordam que apostam per un model d'oposicions que elimina les proves teòriques i prioritza l’aptitud pedagògica dels aspirants, i que reivindicam competències plenes en educació per poder decidir un model propi per a les Balears.