Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 19 d’abril del 2018

Rajoy i Montoro amenacen de retallar-nos la nòmina

 

A la reunió informativa convocada per a avui dematí, Personal docent ha comunicat que el Ministerio de presidencia y para las administraciones territoriales ha enviat a la Conselleria d'Hisenda dues cartes referents al límit de la massa salarial. La segona, que va arribar abans d'ahir, fa referència als docents i insta Hisenda a informar sobre les quantitats de la nòmina recuperades arran d'acords, pactes i convenis autonòmics que s'hagin produït d'ençà de l'aprovació dels pressuposts generals de l'Estat del passat 27 de juny, per comprovar que no se sobrepassa un límit que de moment no defineixen.

Les conseqüències podrien ser l'eliminació o modificació de diversos complements (sexennis, tutoria, etc.) i tot sembla indicar que es tracta d'una maniobra del PP per pressionar els partits de l'oposició al congrés de diputats perquè li aprovin els pressuposts de 2018. En qualsevol cas, aquestes retallades deixarien en evidència l'increment retributiu que apareix a l'Acord de 22 de març de 2018, signat amb CCOO, UGT i CSIF.

Els representants d'UOB hem demanat còpia de la carta i Personal docent ha dit que transmetrà la petició a la Conselleria d'Hisenda.

Un cop acabada la reunió la Junta de Personal ha acordat un escrit conjunt per manifestar el rebuig a les amenaces i advertir de possibles mesures de protesta per part dels treballadors.

Des d'UOB condemnam les coaccions del govern espanyol, reclamam una vegada més competències plenes en educació i sobirania fiscal per protegir els drets dels treballadors, i exigim al Govern de les Illes Balears que planti cara d'una vegada i no es deixi intimidar ni doblegar davant aquest nou abús.