Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 13 d’abril del 2018

S'ajorna la mesa de l'institut d'ensenyament a distància



La Mesa Sectorial d'Ensenyament (MSE) d'avui dematí sobre la creació de l'Institut d'Ensenyaments a Distància (IEDIB), s'ha ajornat poc després de començar i fins a mitjans de la setmana que ve davant les protestes per no haver-se negociat la normativa superior (Decret i Ordre) de la qual n'han de derivar els esborranys que la conselleria havia adjuntat a la convocatòria d'avui:
UOB continua oposant-se a la creació d'un institut a distància perquè:
  • No s'ha consultat ni consensuat amb els professionals de l'oferta actual i que fa anys que treballen en l'ensenyament a distància.
  • Als objectius que la conselleria diu que pretén assolir, s'hi pot arribar promovent i ampliant l'oferta actual.
  • No s'ha compartit amb la comunitat educativa cap informe de diagnosi de la situació, necessitats i demanda actual d'aquests ensenyaments.
  • Es vol eliminar i deixar en excepcional l'atenció presencial de tutories quan l'ensenyament exclusivament en línia requereix una disciplina, dedicació, temps i constància que el gruix del alumnes a distància que en molts casos prové de l'abandonament escolar i, a més, l'atenció individualitzada personal també suposa una tasca d'integració social i reinserció formativa.
Continuam reclamant que:
  • L'actual oferta sigui potenciada i publicitada per part de la Conselleria.
  • La D.G. de Planificació, Ordenació i Centres es reuneixi amb tot el professorat que treballa en l'ensenyament a distància, i no només amb l'equip directiu dels centres on s'hi imparteix. A aquesta demanda el director general ha respost que no es produirà aquesta reunió amb el professorat ja que la Conselleria no té un funcionament assembleari i que el que farà serà reprendre la mesa la setmana que ve, termini màxim d'ajornament que, ha dit, es poden permetre si volen garantir el seu objectiu: que l'IEDIB entri en funcionament el curs 2018-19.
A més: