Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 3 de maig del 2018

Convocatòria d'adjudicacions: la conselleria no preveu acceptar gaires aportacions



Ahir tengué lloc la Mesa Tècnica d'Ensenyament (MTE) per tractar el primer esborrany de la convocatòria d'adjudicacions per al curs 18-19, a més de l'esborrany de modificació de les bases generals.

CONVOCATÒRIA D'ADJUDICACIONS

Just començar la MTE, els representants de la Conselleria anunciaren que podíem fer les aportacions que consideràssim però que no creien que es pogués anar molt més enllà del que diu l'esborrany; és dir, abans de començar la negociació, ens fan a saber que pràcticament no hi haurà negociació, així anam!

LES NOSTRES DEMANDES PRINCIPALS foren, entre altres:
  • Que les adjudicacions dels funcionaris en pràctiques que hagin aprovat les oposicions i les adjudicacions dels interins es facin per separat per tal que els interins sàpiguen exactament a quines places podran optar en començar la tria i, després, puguin comprovar que les adjudicacions han respectat l'ordre de les borses. La resposta de la conselleria fou que han unificat els dos grups per poder acabar totes les sol·licituds els 30 de juliol; com a molt, sembla que podrien contemplar la possibilitat d'indicar a les llistes provisionals i definitives d'adjudicacions, qui és interí i qui és funcionari en pràctiques.
  • Que no s'eliminin o es modifiquin places un cop obert el tràmit de selecció de places. A això, la Conselleria contestà que s'ha de deixar oberta aquesta opció perquè sempre es poden haver produït errors i que, en qualsevol cas, després es publicarà la relació de places suprimides o modificades amb la indicació del motiu del canvi.
  • Que es faci una Mesa Sectorial (MSE) per parlar exclusivament dels perfils de les places, MSE que duim demanant els darrers tres anys i que encara no s'ha duit a terme. També demanàrem que se'ns remeti la llista oficial de possibles perfils actualitzada. El tema dels perfils és un pou de manca de transparència des del moment en què hi ha centres que presenten una informació de plaça més aviat dissuasòria i que al final no s'acaba complint com és el cas, per exemple, de les places perfilades amb horari de matí i tarda quan el centre en realitat només obri al matí, o places indicades com a de suport en què després s'acaben impartint Valors Ètics o sent l'únic professor responsable d'un grup. També demanàrem que s'elimini de l'esborrany la possibilitat de modificar el perfil d'una plaça en funció de la persona a qui se li hagi adjudicat. Al final, no obtinguérem resposta concreta a cap d'aquestes demandes. Sobre els perfils o la informació d'horaris de matí i/o horabaixa, la Conselleria reiterà que és l'interessat qui s'ha de preocupar de comprovar quin horari fa el centre on hi vol sol·licitar plaça.
  • Que s'apliqui el sistema d'adjudicació cremallera, és a dir, que es respecti l'ordre en què l'interessat ha seleccionat les places a què vol accedir i que, per tant, l'adjudicació no es faci per cossos un darrere l'altre. La Conselleria contestà el mateix que cada any: que no n'estudiarà la possibilitat fins que ho demanin tots els sindicats.
  • Que quedi explícit en la convocatòria que la data de cessament de totes les vacants i de les substitucions que superin els 5,5 mesos treballats sigui a 31 d'agost i no a 30 de juny, a més d'assegurar que tots els interins que hagin treballat aquests 5,5, mesos cobrin íntegrament l'estiu del curs 2018-19. La Conselleria tampoc donà resposta a aquesta petició.

Pel que fa a les NOVETATS que la Conselleria ha introduït A LA CONVOCATÒRIA d'adjudicacions respecte de l'any passat, són les següents:
  • Per accedir a places en serveis educatius especialitzats de l'aula Hospitalària, el Servei d'assistència Educativa Domiciliària, L'equip d'alteració del Comportament, l'Equip d'Avaluació de les Dificultats de Socialització i Comunicació, l'Equip d'Atenció a la Discapacitat Visual i als centres d'acolliment temporal, es podrà exigir el requisit d'un any d'experiència docent prèvia en centres públics i que l'aspirant hagi estat tutoritzat. Nosaltres ens oposàrem a aquests requisits.
  • La concreció de la indicació d'un perfil d'horari de matí i/o horabaixa dependrà de la distribució final dels horaris del centre que l'interí es trobi quan hi arribi al setembre. Com hem indicat abans, nosaltres reclamam que els perfils i la informació de les places que aparegui sigui fidedigna.
  • El perfil d'una plaça podrà ser modificat un cop hagi estat adjudicada a un funcionari de carrera o en pràctiques. També ens oposàrem a la modificació de perfils un cop començada la selecció o adjudicada la plaça.
  • Els funcionaris en pràctiques hauran de seleccionar obligatòriament totes les places a què poden accedir i no només a un nombre suficient, com s'indicava fins ara. Aquí vam demanar que es deixàs el redactat anterior.
  • A l'adjudicació de substitucions, en què els majors de 55 anys amb 10 anys d'experiència tenen prioritat d'adjudicació sobre la resta d'interins, s'hi afegeix una segona priorització per als interins de menys de 55 anys amb 10 anys d'experiència a centres docents públics. Aquesta nova priorització es deriva de l'Acord de mesures d'estabilitat aprovat el febrer passat.
  • El termini de reclamació després de la publicació de les llistes provisionals de les adjudicacions de l'estiu a interins passa de ser d'un dia hàbil a només 24 hores, cosa que pot provocar que només es disposi de part d'un matí per a fer les reclamacions. Demanàrem que el termini fos com a mínim d'un dia hàbil o superior.

TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Els terminis per a seleccionar les places a què es pugi optar seran, si no hi ha canvis:
  • Del 5 al 6 de juliol, per als funcionaris de carrera
  • Del 27 al 30 de juliol per als funcionaris en pràctiques i per als interins.


MODIFICACIÓ DE LES BASES GENERALS

Després que al febrer s'aprovàs l'Acord de mesures d'estabilitat per als interins (vegeu l'enllaç de més amunt), s'aprovà afegir a les bases generals el següent redactat:

         "Tindran preferència sobre la resta d’aspirants en l’adjudicació de places en els processos d’adjudicació de substitucions els aspirants admesos a les borses que no hagin obtingut una plaça en el procés d’adjudicació de destinacions provisionals, sempre que acompleixin alguns dels requisits següents
          a) Tenir 55 anys complerts amb almenys 10 anys de servei com a funcionari docent a centres públics d’ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears en el moment en què s’ofereixi la plaça objecte de substitució.
          b) Tenir menys de 55 anys amb almenys 10 anys de servei com a funcionari docent a centres públics d’ensenyament no universitari dependents de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears en el moment en què s’ofereixi la plaça objecte de substitució.
         L’ordre de preferència en l’adjudicació de places vindrà donat, en primer lloc pels aspirants de l’apartat 2a i a continuació pels aspirants de l’apartat 2b, i en cada apartat per l’ordre amb el qual figurin en les borses d’interins."