Retem comptes

Cerca en aquest blog

dijous, 14 de juny del 2018

Atenció CEIPs! Auxiliars administratius a discreció i mesa sectorial 'fantasma'



Dimarts passat, 12 de juny, la Conselleria d'Educació va publicar una nota de premsa amb el títol "A partir del mes de setembre 30 auxiliars administratius atendran 56 centres educatius d’infantil i primària".

Es dóna el cas que, segons ens ha arribat, un sindicat va difondre una nota amb data de 25 de maig que detallava en una llista els centres agraciats amb la mesura, llista que la Conselleria no ha fet pública, i a més a més anunciava que "Aquesta proposta s'aprovarà definitivament en la Mesa sectorial d'Educació del proper dilluns 28 de maig" [sic].

Davant això des d'UOB informam que:

1) El 28 de maig no hi va haver cap mesa sectorial i a hores d'ara no se n'ha convocada cap per tractar aquest assumpte.

2) Consultada la direcció general d'Innovació, ens han dit que no tenien coneixement d'aquesta llista. Personal Docent ens ha respost que tampoc ha sortit d'ells i Secretaria general encara no ens ha contestat la pregunta que els vam fer l'1 de juny.

Vist que tothom es lleva el mort de damunt, i davant la possibilitat que l'elecció dels centres s'hagi fet directament des de Funció Pública, nosaltres ens demanam:
  • Amb quins criteris i per part de qui s'han seleccionat els centres?
  • S'ha tingut en compte que hi ha centres amb més càrrega de feina per tenir més alumnes al menjador escolar, pel tràmit de beques o el transport escolar?
  • Quines mesures s'han previst per als centres que queden sense administratiu?
  • Quin criteri s'aplica respecte a la proximitat dels centres, quan hi ha casos d'administratius compartits entre centres que disten entre ells més de 20 km?
  • Com és que un determinat sindicat ha disposat d'informació privilegiada, i amb base a què va anunciar una mesa sectorial que mai no ha tingut lloc?
  • I per acabar, té previst la Conselleria dur aquest tema a mesa sectorial? En tot cas, des d'UOB aprofitam per exigir-la perquè se'ns aclareixi aquest guirigall amb pèls i senyals.