Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 10 d’octubre del 2018

Inundacions de Llevant: l'112 demana no circular mentre Conselleria recomana cercar itineraris alternatius





Després de les inundacions esfereïdores d'ahir a la zona del llevant de Mallorca, la Conselleria ha enviat avui dematí la següent carta als docents:

"Avís al professorat dels centres educatius d’Artà, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera
• Davant les fortes pluges i les torrentades d’ahir, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres va decidir la suspensió de les classes i el transport escolar dels centres docents públics d’Artà, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera per avui dimecres dia 10 d’octubre i ho va comunicar a les direccions dels centres perquè aquestes ho comunicassin a les famílies mitjançant els SMS del GestIB. També es va difondre per les xarxes socials, la ràdio i la televisió.
• El professorat que pugui anar als centres, ho farà per tal d’atendre els alumnes, les famílies dels quals no els puguin deixar a casa, i per ajudar en la revisió i/o reparació, si cal, dels desperfectes dels centres i del material.
• Si les carreteres estan tallades i no hi ha itineraris alternatius la direcció del centre justificarà les absències del professorat que es puguin produir.
• Els centres han de romandre oberts durant el seu horari habitual.
Cal seguir en tot moment els consells sobre fenòmens meteorològics del Decret 106/2006, de 15 de desembre (BOIB, núm. 9 ext. de 17 de gener de 2007). Extremeu la precaució."

Ens sobta com aquestes instruccions poden entrar en contradicció directa amb les recomanacions de l'112 que demanen no sortir de casa ni circular per les zones afectades si no és estrictament imprescindible.



El trasbals i l'estat de xoc en què es troben els residents dels pobles més afectats, les destrosses a les seves residències particulars, els morts i desapareguts encara sense localitzar, els alumnes i famílies que han hagut de dormir en poliesportius o a l'Hospital de Manacor responen més a una situació de catàstrofe en què la necessitat humana més immediata és la de ser al costat dels seus per tal d'assimilar i començar a superar la commoció que no pas a una qüestió purament organitzativa després d'haver-se tallat algunes carreteres o no haver pogut trobar un itinerari alternatiu per poder arribar a la feina. Si el cas fos aquest darrer, entenem que els representants de l'administració educativa ja haurien arribat als centres de llevant a contribuir amb les pròpies mans a les tasques de neteja i reparació dels desperfectes.



En aquest sentit, l'112 demana voluntaris per ajudar a Manacor, Portocristo, S'Illot, Sant Llorenç, Artà, Son Servera, Son Serra de Marina, etc. Tot i això, també sol·licita que els voluntaris no es posin en contacte amb ells per línia telefònica per tal de deixar-la disponible per als casos d'emergència.