Retem comptes

Cerca en aquest blog

divendres, 12 d’octubre del 2018

SEGUINT L'EXEMPLE DE L'IES PORRERES I L'IES LLUCMAJOR, UOB ANIMA ELS CENTRES ESCOLARS A UNA CAMPANYA DE SOLIDARITAT AMB L'ALUMNAT DE LA COMARCA DEL LLEVANT



Circular 110/2018

Docents que fan feina a la comarca de Llevant afectada per les inundacions de dia 9 han fet saber que molts alumnes s'han quedat sense ordinadors, llibres, motxilles, material escolar... a causa de la torrentada que ha devastat la zona i que ha provocat a hores d'ara 12 morts. 

Per tal de fomentar l'empatia, la solidaritat i la memòria històrica entre l'alumnat mallorquí animam el professorat a promoure una campanya en tres eixos:

1. Una campanya voluntària de recaptació de fons entre el professorat, les famílies i l'alumnat de tot Mallorca amb la finalitat d'ajudar a reemplaçar el material escolar perdut en les famílies afectades per les inundacions.

2. Treballar dins les aules la memòria històrica i la geografia de Mallorca amb les zones en risc d'inundació (Palma, Sóller, Pollença, Campos, Algaida, Calvià, Marratxí, Manacor...) i sensibilitzar el nostre jovent en el fet que el que va passar dimarts dia 9 a Sant Llorenç i comarca no és la primera vegada que passa i que demà pot passar a altres indrets de Mallorca.

I 3. Fomentar el coneixement de l'obra del millor prosista mallorquí del s. XX, el llorencí Salvador Galmés, gran part de l'obra del qual té com escenari part del terme de Sant Llorenç on s'ha generat la torrentada: els puigs d'Alpara, es Telègraf, Calicant..., els torrents d'en Begura, sa Blanquera, de ses Planes...; i possessions com Infern, Bellver, Balafia, Llucamar, ses Sitges...