Retem comptes

Cerca en aquest blog

dilluns, 12 de novembre del 2018

UOB denuncia la Conselleria a Inspecció de Treball



Circular 118/2018

COMUNICAT DE PREMSA

Ahir 12 de novembre els representants d'UOB vam abandonar la mesa sectorial sobre convocatòria d'interinitats davant el "aquí te pillo, aquí te mato" que ens vol aplicar la Conselleria.

La mesa es va convocar dijous passat, 8 de novembre i la documentació corresponent, de 113 pàgines, no es va acabar d’enviar fins passades les tres de l’horabaixa. Això suposa que només se’ns va donar un dia i mig laborable per revisar i sotmetre a la consulta de les nostres bases uns canvis a la normativa que afecten les contractacions. El mateix dia que vam rebre la convocatòria en vam reclamar l'ajornament  i ni tan sols vam rebre resposta, ahir ho vam tornar a demanar i se'ns va denegar.

Qualsevol persona amb un mínim sentit comú i dos dits de coneixement sap que en un dia i mig és impossible analitzar a fons aquests documents, contrastar els nombrosos canvis introduïts respecte al curs passat, extreure'n les conseqüències després de consultar-ho amb els nostres assessors jurídics i dur-ho a un debat i prendre decisions amb els afiliats.

Per altra banda, l'article 64.6 de l'Estatut del treballador estableix que l'empresa ha de facilitar la informació "en un moment, d’una manera i amb un contingut apropiats, que permetin als representants dels treballadors examinar-la adequadament i preparar, si s’escau, la consulta i l’informe", i dóna un termini màxim de quinze dies perquè els representants dels treballadors acordin la seva postura.

Ni la legalitat vigent ni el nostre compromís amb els treballadors, per tant, es complien amb la decisió de la Conselleria de dur a terme avui la mesa. En conseqüència vam abandonar la mesa i vam presentar denúncia dels fets a Inspecció de treball exigint la repetició de la mesa i la nul·litat dels acords que s’hi han pres.

En tot cas hem deixat constància a l'acta que no acceptam canvis que perjudiquin els interins amb antiguitat i que volem que es valori l'experiència a educació infantil de 0-3 anys.

 Palma, 13 de novembre de 2018