Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 28 de novembre del 2018

UOB reclama a Educació una inversió de xoc en centres educatius a Eivissa i Formentera



Circular 122/2018
COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, Consell Sectorial d'Ensenyament, insta la Conselleria d'Educació a dedicar un inversió de xoc per a nous centres educatius a Eivissa i Formentera, que passaria en primer lloc per destinar a Educació el 5% del PIB tal com prometia el programa electoral del PSOE.

La Conselleria va anunciar per a aquesta legislatura la construcció de sis nous col·legis i un institut a les Pitiüses i aquest darrer curs ens trobam amb la mateixa quantitat de barracons que l'any passat, 17 a Eivissa i 8 a Formentera, mentre que a finals de 2016 la Conselleria assegurava que enguany en retirarien una dotzena. L'únic centre que el Pla d'infraestructures preveia acabar el 2019, el CEIP Sant Ferran a Formentera, encara no té la licitació d'obres, i les construccions promeses per al període 2019-2023 tampoc no tenen cap credibilitat sense un augment significatiu del pressupost de l'IBISEC.

La inversió efectuada, per altra banda, no ha bastat ni per arreglar durant l'estiu les greus deficiències de centres com el Conservatori, on les goteres impedeixen l'ús de l'auditori, els CEIP Sant Ciriac, L'Urgell i Can Cantó i l'Escola d'Arts.

Pel que fa a l'Escola d'Arts, reclamam que s'inclogui l'edifici de Sa Coma al Pla d'infraestructures, on s'hi havia de traslladar enguany o el 2019, segons va dir el conseller Martí March, i fins ara no s'hi ha fet res. El centre actual continua necessitant la reforma urgent dels banys, les canonades i la calefacció, que no arriba al primer pis perquè la caldera és massa vella i no té potència, així com la renovació de la maquinària dels tallers de forja i ebenisteria, que ha quedat obsoleta.

Reclamam també, una vegada més, habitatge social per als docents i la modificació dels requisits de les ajudes per al lloguer, de forma que els interins no estiguin obligats a signar contractes d'un any sencer..

Eivissa, 28 de novembre de 2018