Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 5 de desembre del 2018

UOB agraeix la confiança dels més de mil docents que ens han fet la segona força més votada




Circular 123/2018
COMUNICAT DE PREMSA

Des d'Unió Obrera Balear, Sectorial d'Ensenyament, agraïm la confiança de les més de mil persones (1.019 segons recompte de vots provisional) que han fet d'UOB la segona força més votada a les illes Balears i Pitiüses. Agraïm també el suport  dels afiliats, simpatitzants, apoderats, interventors i dissenyadors, que han col·laborat de forma desinteressada. Aquesta és la força d'UOB Ensenyament.

Hem augmentat més d'un 30% de vots i hem aguantat el cop dels sindicats STEI, ANPE, CCOO i UGT, en connivència amb la Conselleria de Martí March, que pretenien deixar-nos fora de la mesa sectorial forçant eleccions per illes per sorpresa i al darrer moment. UOB serà present a les Juntes de Personal de Menorca i les Pitiüses. Segons els resultats provisionals, hem passat dels 5 representants sorgits de les eleccions de 2014 a 11 en total: 2 a Eivissa i Formentera, 2 a Menorca i 7 a Mallorca.

No podem deixar d'esmentar la protesta i denúncia que vam presentar a la mesa electoral contra la Presidència del Govern balear, la direcció d’IB3 Televisió i la Conselleria d’Educació per haver emès a les notícies del migdia, és a dir en plena jornada electoral, les declaracions en exclusiva del cap de llista del sindicat STEI, quan els treballadors d’IB3 s’havien ocupat d’enregistrar declaracions d’altres sindicats, entre ells el nostre. La discriminació sindical és una falta tipificada com a molt greu a la legislació laboral i ens reservam el dret a emprendre les accions legals que considerem oportunes.

Felicitam els sindicats que han obtingut representació, i atès que no n'hi ha cap amb majoria absoluta, els emplaçam a prioritzar els interessos dels treballadors a la mesa sectorial. Per part nostra, ens comprometem a continuar mantenint l'esperit de l'Assemblea de Docents (els docents per davant de tot i tots a la una) i a denunciar i combatre els interessos sectaris.

Lamentam així mateix l'exclusió del Sindicat d'Interins Docents de les Illes Balears (Sidib) per qüestions purament formals i gens democràtiques i amb la pressió insolidària d'alguns sindicats, una mesura que ha impedit la pluralitat d'opcions i ha afectat a la participació. Recordam que UOB es va negar a participar en aquesta operació indigna.

Pel que fa a les protestes de la Fapa per l'horari de la votació, volem recordar que els docents com a treballadors tenim tot el dret a votar íntegrament en horari laboral a les eleccions sindicals i correspon a l'empresa, en aquest cas l'Administració, a fer compatibles els drets dels docents a votar amb els drets dels usuaris de l'escola pública perquè es respecti l'horari escolar.

Des d'avui mateix els representants d'UOB ens posam a disposició dels docents per tal d'atendre consultes, queixes i suggeriments, amb l'objectiu primordial de defensar la dignitat professional i millorar l'ensenyament en profit de la societat. En aquest sentit, revalidam la defensa a ultrança d'una escola de qualitat en català i continuarem treballant a favor de la creació d'un Col·legi Professional de Docents de les Illes Balears que vetlli pels interessos col•lectius.

Palma, 5 de desembre de 2018