Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimarts, 22 de gener del 2019

UOB acusa Gabriel Company (PP) de voler tornar a la persecució inquisitorial de Bauzá contra els docents



Circular 128/2019
COMUNICAT DE PREMSA

A les declaracions que va fer ahir, 21 de gener, al programa Els dematins d'IB3 (vegeu vídeo: https://twitter.com/ElsDematinsIB3/status/1087364199024640010?s=08 ), el sr. Gabriel Company, president del PP a les Balears, diu que s'ha d'"aturar", "frenar" i "corregir" els docents que segons ell "avantposen la seva ideologia a l'ensenyament", "adoctrinen" i "contaminen".

Aquestes paraules ens remeten a l'època més fosca i reaccionària del PP de José Ramón Bauzá, el qual també acusava els docents d'"adoctrinar" i va emprendre una campanya de repressió contra l'escola a base d'expedients, prohibició de símbols, TIL, etc., que va rebre com a resposta la manifestació més gran de la història de les Balears i la derrota més estrepitosa del PP a les eleccions de 2015, on va perdre més de 72.000 vots i va passar de 35 a 20 diputats.

Bé es veu que el sr. Company vol repetir la "gesta" de J.R. Bauzá i fins i tot anar més enfora, atès que el seu cap de files, Pablo Casado, combrega amb els feixistes de Vox amb la intenció de suprimir les competències educatives autonòmiques, cosa que implicaria haver d'anar a opositar a Madrid, tornar a dependre d'una delegació del MEC a l'hora de construir escoles i contractar mestres, reimplantar el TIL i eliminar l'escola en català, etc. etc.

Des d'UOB feim una crida a la comunitat educativa i a tots els demòcrates a tenir ben presents les paraules del sr. Company a l'hora de dipositar el vot a les urnes el proper 26 de maig, si no volem recular en un tres i no res als temps més durs, foscos i repressius del franquisme.